avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere magistratura
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere magistratura

in ce consta dosarul de admitere la INM ?...ce conditii trebuie intrunite?...este necesara si experienta profesionala in domeniu?...care sunt materiile?
Cel mai recent răspuns: a_rot , utilizator 15:27, 19 Septembrie 2009
Av.Naftanaila a scris:

Sunt doua modalitati diferite de a intra in magistratura .
1 . admitere Institutul National de Magistratura - care dureaza 2 ani si de obicei este o data pe an - prin august - septembrie ( nu e necesara vechimea )
2. examen de intrare in magistratura ( e necesara vechme 5 ani ) . Se intra direct pe post . De obicei este organizat de doua ori pe ansa inteleg ca admiterea in INM este permisa oricarui absolvent de studii juridice, chiar daca au trecut ani buni de la terminarea facultatii, timp in care numai drept nu a profesat?
dupa ce termin facultatea de drept care sunt pasii care trebuie urmati pt a ajunge magistrat???plz ajutor
# a_rot
Da, admiterea la INM este permisa oricarui absolvent de studii juridice .... La concursul pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii se poate inscrie persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) are cetatenia romana, domiciliul in Romania si capacitate deplina de exercitiu;
b) este licentiata in drept;
c) nu are antecedente penale sau cazier fiscal;
d) cunoaste limba romana;
e) este apta, din punct de vedere medical si psihologic, pentru exercitarea functiei. Comisia medicala se numeste prin ordin comun al ministrului justitiei si al ministrului sanatatii publice. Taxele examenului medical pentru candidatii declarati admisi se suporta din bugetul Institutului National al Magistraturii.

# Dragos05
Pentru a ajunge magistrat aveti doua posibilitati :
1. In urma admiteriii la concursul de admitere la INM.
2. In urma admiterii la concursul de admitere în magistratura.
multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere la inm lorent lorent vreau sa dau anu viitor dar nu prea stiu ce conditi tre sa indeplinesc daca sunt in anu trei de fac pot sal dau (vezi toată discuția)
Conditii de inscriere la inm auditori floreamarius floreamarius sunt absolvent al facultatii de economie si administrarea afacerilor curs de lunga durata daca fac si masterul la drept pot sa ma inscriu la inm auditori (vezi toată discuția)
Despre avocati maria20 maria20 Buna!Sunt studenta la drept. As dorit sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a ajunge magistrat.Ce trebuie sa mai fac pe langa perioada de stagiatura de 2 ani , ... (vezi toată discuția)