avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA neplatitor TVA - facturare servicii de training ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA neplatitor TVA - facturare servicii de training bazate pe subscriptie

Buna ziua.
Sunt PFA neplatitor de TVA si urmeaza sa ofer servicii de training pe o platforma online. Materialele de training se adauga lunar pe platforma, dar clientii vor avea de ales intre mai multe planuri de subscriptie: lunar, trimestrial, semestrial si anual (existand discounturi pentru subscriptia mai mare de o luna), deci practic unii clienti platesc pe mai multe luni inainte.

Inscrierea in subscriptie se face prin completarea unui formular de inscriere completat online si prin acordul dat de client la anumiti termeni si conditii de participare (care stipuleaza conditiile subscriptiei si a utilizarii platfomei online). Achitarea serviciilor se face prin virament bancar. Clientii sunt persoane fizice.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
a) In cazul neplatitorilor de TVA este obligatorie emiterea de factura?
b) Daca trebuie totusi sa facturez, cum se face facturarea subscriptiilor pe perioade mai lungi de o luna? Trebuie sa fac facturi de avans, si daca da, cum si cand le stornez?
c) Are rost sa ma incurc cu facturi proforma?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: laratheron7 , utilizator 20:20, 15 Martie 2015
1. Nu sunteti obligat sa emiteti factura, decat la solicitarea clientului, insa ar fi recomandabil tocmai in vederea asigurarii transparentei tranzactiilor efectuate. Este important ca clientul sa aiba o dovada scrisa din care sa rezulte exact ce a platit, etc. Factura se poate genera si transmite si prin mijloace electronice, acestea - potrivit Ord. nr. 2226/2006 - nu trebuie semnate si stampilate neaparat de emitent.
2. Tot ce vi se plateste, se trece pe factura. Nu e cazul sa vb aici despre avansuri si/sau stornari.
3. Nu-i vad rostul. Totusi, daca considerati ca, anterior viramentelor, emiterea unei proforme ar conferi o credibilitate mai mare serviciilor oferite, atunci puteti emite proforma (eventual emite automat sistemul, in urma transmiterii formularului de catre client), iar dupa intrarea sumei, emiteti si factura.
Vă mulțumesc foarte mult!
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exigibilitate tva AniFlorea AniFlorea Am emis o factura de avans si nu am incasat-o. Este exigibila taxa pe valoare adaugata din factura de avans? (vezi toată discuția)
Temei legal pentru plata facturi storno melyse01 melyse01 Buna ziua. Am facut niste plati in baza unor facturi storno. Ma puteti ajuta cu o prevedere legala in acest sens? Multumesc. (vezi toată discuția)
Facturi avansuri ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este daca putem vinde un autoturism in valoare de 15.000+TVA emitand mai multe facturi de avansuri de pana in 5000 lei pentru a ... (vezi toată discuția)