avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general temei legal pentru plata facturi storno
Discuție deschisă în Contabilitate în general

temei legal pentru plata facturi storno

Buna ziua.
Am facut niste plati in baza unor facturi storno. Ma puteti ajuta cu o prevedere legala in acest sens? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: allexxia , utilizator 09:39, 25 Iunie 2010
inteleg ca ati livrat/prestat ceva , ati emis facturi si acum veti emite facturi de stornare pentru ca ... ce ? ati primit marfa inapoi ? nu s-a mai prestat serviciul ? reveniti cu detalii , va rog .Si cam la ce va ginditi cind spuneti prevedere legala .
Inteleg ca anterior stornarii pentru facturile emise ati incasat toti banii. Astfel ca atunci cand ati facut stornarile respective clientul avea plati facute in plus; ca urmare trebuie sa-i dati banii inapoi. Daca ii dati cu numerar veti primi chitanta pentru suma data si daca platiti cu virament bancar se face ordin de plata, cec sau bilet la ordin.
Da, am prestat un serviciu in baza unui contract.Dupa ce emiteam factura pentru beneficiar, acesta venea si imi zicea sa stornez pe motiv ca textul pt servicii trebuie scris altfel, deoarece asa i se cere de la sapard, el avand aprobata finantare pt acele servicii, sau ca plata trebuie facuta dintr-o alta banca , etc....Dupa emiterea facturii storno restituiam si banii cu op pe care mentionam restituire suma fara nr factura storno.La terminarea contractului am constatat ca a ramas o suma restituita de mine in plus fata de ce am incasat, pe care beneficiarul nu o mai recunoaste ca facand parte din contract.Am cerut o expertiza contabila iar acuma expertul ma intreaba, daca am temei legal pentru restituirile de sume, in contractul de prestari servicii neprevazandu-se asa ceva.Expertul mai zice ca sumele restituite nu fac parte din contract.Are dreptate? Eu nu am mai avut nici o alta relatie contractuala cu beneficiarul decat acest contract de servicii. Eu ce trebuie sa fac in cazul asta, nu mai inteleg nimic.
Multumesc pt raspunsuri.
inteleg ca serviciul era efectiv prestat, ca urmare venitul era cert , eligibil si bun de facturat pentru a fi incasat. Apoi , Dvs stornati facturile pentru a putea face o corectie la explicatia de pe factura . Aici nu inteleg de ce dadeati si banii inapoi . Banii ramineau la Dvs , in contul facturii corecte . Cred ca expertul intreaba corect . Stornarea unei facturi are 2 consecinte :
1. fie se dau banii inapoi, pentru ca stornarea reprezinta o renuntare ( nu detaliez motive ) ;
2. fie nu se dau banii inapoi , se pastreaza in contul viitoarei facturi, stornarea reprezentind in acest caz o corectie de forma .
Am inteles ca va aflati in a doua situatie si in acest caz banii nu trebuiau restituiti.
Acum, e un fapt cert: i-ati dat , si probabil ca clientul Dvs mai facea inca o data plata pentru "noua"factura iar acum ce ati dat e mai mult decit ce trebuia.
N-aveti alta cale decit sa faceti demersuri legale pentru recuperarea sumei virate plus , o invitatie la conciliere intr-o prima faza .
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Factura storno claudia_petre claudia_petre Buna ziua. A trebuit sa platesc inapoi o parte dintr-o suma incasata pe un contract. Am facut o factura storno cu suma respectiva iar la valoarea totala ... (vezi toată discuția)
Storno factura partiala marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Cum trebuie sa procedez ca sa stornez o factura de avans marfa doar partial , trec informatiile de pe factura pe care vreau s-o stornez pe ... (vezi toată discuția)
Restituire suma client factura storno ionela11 ionela11 Buna ziua Am urmatoarea situatie. Am facturat unui client suma de 10000 lei . Am incasat factura prin banca iar apoi a doua zi i-am restituit suma de 10000 ... (vezi toată discuția)