avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort, termen pronuntare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort, termen pronuntare

aflata in proces de divort cu minori ultimul termen in luna martie 2014 cu respect vin sa pun intrebarea care este termenul pentru pronuntarea unei hotarari judecatoresti pentru ca a trecut fix un an de la ultimul termen iar eu nu am primit nici un fel de raspuns din partea judecatoriei desi procesul sa terminat amiabil in ceea ce ne priveste fostul sot fiind de acord cu tot ce eu am solicitat .:sorry::((
uau.. si pe portal ce apare ? Poate nu ati primit dvs comunicarea.
In ce priveste pronuntarea, ar fi trebuit sa se pronunte in sedinta mai ales ca a fost un divort prin acord, chiar daca ramanea in pronuntare, se pronunta in maxim cateva zile.
Dupa pronuntare , dureaza 1luna, 2, 3.. pana se redacteaza si vreo 2 saptamani pana se comunica.
Redactarea şi comunicarea unei hotărâri pot dura şi un an, eu am păţit-o. Mergeţi în arhiva instanţei şi întrebaţi dacă s-a redactat hotărârea. Dacă răspunsul este "nu", formulaţi o cerere prin care solicitaţi urgentarea redactării hotărârii.
termenul de recomandare pentru redactarea unei hotarari este de 30 de zile. hotararea se comunica partilor la adresa indicata prin cererea de chemare in judecata/intampinare. Sunati sau deplasati-va la sediul judecatoriei respectiv si intrebati daca s-a redactat hotararea si daca s-a comunicat catre dvs la ce adresa s-a comunicat. in masura in care va confirma comunicarea sentintei, va recomand sa va deplasti la instanta pentru a solicita copie de pe aceasta si pentru a o legaliza.
multumesc pentru ,dar aici exista un mare dar , am fost de mai multe ori si eu si fostul sot am lasat si cereri, cei de acolo spunand ca nici acum nu a fost redactata adica dupa un an.... si dupa mai multe cereri lasate, asta nu inteleg eu ce ar trebui sa mai fac sa fie redactata in conditiile in care sunt 3 copii minori la mijloc care ar beneficia de o alocatie in urma redactarii acestei hotarari

pe portal apare ....pe fond sau pe genunchi nu stiu clar este ca imi vine sa..........

Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Doamna, vorbiti de alocatie sau pensie de intretinere?
Pronuntarea o stiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se comunica hotararea catre parti ? mentionez ca ... Bran Alexandru Bran Alexandru Care este durata comunicarii unei hotarari judecatoresti prin posta ? Hotararea a fost data pe data de 19.10.2022 si momentan nu s-a comunicat nimic. (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort Adrinuta Adrinuta Buna ziua, In data de 06.09.2016 s-a afisat online, pe site-ul oficial al judecatoriei, hotararea judecatoreasca in ceea ce priveste divortul incheiat prin ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)