avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi banesti pe legea 448/2006
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi banesti pe legea 448/2006

Buna ziua,

Doresc sa va cer sfatul in abordarea unei spete de interes general pentru persoanele cu dizabilitati si anume, persoanele afectate de insuficienta relana cronica in stadiul terminal dependente de hemodializa (hemodializa= procedura medicala indispensabila mentinerii in viata, aplicata pe toata durata vietii, o zi da si o zi nu cate 4 ore, prin care sangele este filtrat de un aparat pentru ca bolnavul sa elimine toxinele si lichidele din organism, pe care nu le mai poate elimina pe cale naturala prin urinare)
Asadar, sunt unul dintre acesti pacienti, am 39 de ani, fac dializa din anul 2012, am alte diagnostice si afectiuni conexe ( ex. tumora hipofizare, hepatita cronica cu virus C, tensiune arteriala si cardiopatie, hiper-paratiroidism, anemie secundara) am fost incadrat in gradul unu cu insotitor cu o indemnizatie totala de 900 lei primi doi ani, iar anul trecut la reevaluare mi s-a taiat gradul unu si insotitorul si mi s-a dat gradul accentuat permanent, fara insotitor cu o indemnizatie de 239 lei.
Mentionez ca desi starea mea de sanatate s-a agravat fata de anii anteriori, criteriile de incadrare nu s-au modificat in acest timp si majoritatea colegilor de dializa sunt incadrati in gradul unu cu insotitor mie mi s-a luat acest drept.Am facut contestatie la comisia superioara si mi s-a respins, ramanand valabil ultimul certificat emis, cel cu gradul mediu permanent.
Astfel stand lucrurile mi-a mai ramas conform legii doar actiunea in instanta.
Intrebarea este daca puteti sa-mi recomandati un avocat specializat pe aceasta speta, daca puteti sa ma indrumati sau sa-mi trimiteti un model de cerere de chemare in judecata a DGASPC sector 1 sau daca ati mai intalnit o astfel de speta.
Considerati ca prin acest proces voi avea castig de cauza sau imi irosesc energia si sanatatea in zadar.
Mentionez ca din cand in cand lucrez, insa din cauza problemelor de sanatate de multe ori nu sunt in stare de functionare si angajatorii ridica din umeri si imi cer sa imi caut un alt loc de munca, iar cu acei 239 de lei de la stat nu pot sa im asigur nici macar medicamentele compensate pentru toate afectiunile, dar sa mai intretin si cei trei copii pe care ii am..
Orice idee, sfat sau ajutor este bine venit !
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2015
Parintele_75, utilizator

Alte discuții în legătură

Lncadrare boli intr-un grad de invaliditate eagle_free eagle_free Buna ziua. Unchiul meu sufera de mai multe afectiuni si 1) vreau sa stiu daca se incadreaza intr-unul dintre gradele de invaliditate pentru pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate Bob67 Bob67 Buna ziua ! Am 46 de ani si sunt bolnav de insuficienta renala cronica -stadiu terminal din anul 2012 fiind dependent de dializa de 3 ori pe saptamana . Tot ... (vezi toată discuția)
Schimbarea categoriei de handicap marcusromania01 marcusromania01 Am transplant de ficat .Am handicap gradul II accentuat ,este posibil sa se schimbe aceasta incadrare de handicap ? in ce conditii se poate intampla aceasta ? (vezi toată discuția)