avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada platii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada platii

Care sunt modalitatile pentru dovedirea efectuarii platii in cazul unui contract de inchiriere? Daca s-a achitat in avans, iar proprietarul nu mai recunoaste, sau daca plata nu s-a efectuat deloc? Doresc sa redactez un astfel de contract si as dori sa stiu daca e nevoie de o astfel de clauza de unde sa rezulte acest lucru. E suficienta stabilirea datei la care se face plata?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:15, 22 Iunie 2009
La capitolul plata , puteti specifica ca se plata in avans pe 1, 2, 3(sau cate vreti Dmv)...Plata se face cu OP sau chitanta...
daca sunteti persoana juridica , puteti sa emiteti si factura....
Si in cazul persoanelor fizice? Am avut o experienta neplacuta chiriasul neachitand chiria cuvenita pana la expirarea contractului. Cum as putea recupera datoria, in cazul in care nu am trecut in contract o modalitate prin care sa se faca dovada. De aceea as dori sa stiu cum ar suna o clauza care sa specifice acest lucru.
Cum as putea recupera banii?
Puteti specifica in contract ca dovada platii chiriei se va face cu inscris intre partile contractante. Si de fiecare data cand primiti chiria faceti si un inscris, gen chitanta de mana.....din care sa rezulte clar plata chiriei (mai bine zis asta este sarcina chiriasului).
In legatura cu chiria neachitata, il puteti actiona in judecata pe acel chirias.....pt ca orice plata se dovedeste printr-un inscris....si daca nu are asa ceva, chiriasul nu va avea sorti de izbanda.
am inteles.dar daca eu ca proprietara nu am asa ceva (chitanta, inscris de mana) am sorti de izbanda? Cel chemat in judecata trebuie sa dovedeasca plata? Ma puteti lamuri...

Alte discuții în legătură

Chirias care emite chitante false mvsilviu mvsilviu In data de 30/06/2008 am incheiat un contract de inchiriere al unui apartament (al carui proprietar sunt impreuna cu mama) pe o perioada de 5 ... (vezi toată discuția)
Chirias care emite chitante false mvsilviu mvsilviu In data de 30/06/2008 am incheiat un contract de inchiriere al unui apartament (al carui proprietar sunt impreuna cu mama) pe o perioada de 5 ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere inscris in cf Maria33ana Maria33ana Am dori sa achizitionam un apartament scos la licitatie dar care are inscris in CF un contract de inchiriere pe 10 ani platit in avans.Ce sanse ar fi sa intram ... (vezi toată discuția)