avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada platii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada platii

Care sunt modalitatile pentru dovedirea efectuarii platii in cazul unui contract de inchiriere? Daca s-a achitat in avans, iar proprietarul nu mai recunoaste, sau daca plata nu s-a efectuat deloc? Doresc sa redactez un astfel de contract si as dori sa stiu daca e nevoie de o astfel de clauza de unde sa rezulte acest lucru. E suficienta stabilirea datei la care se face plata?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:15, 22 Iunie 2009
Dumneavoastra, am inteles ca aveti un contract. Cred ca in acel contract este trecut si pretul chiriei, precum si data la care se face plata acesteia.
Puteti sa notificati pe chirias in scris sa va faca plata. Ii trimiteti notificarea cu confirmare de primire sa aveti o dovada ca i-a fost comunicata. Si daca , in urma notificarii, nu va achita chiria va adresati instantei de judecata solicitand obligarea paratului la plata chiriei restante.
Pot face acest lucru fara a avea pana in momentul respectiv nici un act care sa ateste plata? Asadar, pot sa cer chirie restanta cat vreau, cu conditia sa nu depaseasca valoarea contractului?
Da....puteti. Dovada platii trebuie sa o faca chiriasul si nu dumneavoastra. Dumneavoastra solicitati doar plata chiriei.
Am declarat valoarea contractului la Finante. Are vreo importanta pentru suma pe care ei trebuie sa mi-o plateasca?
daca chiriasul nu -si respecta obligatiile contractuale, privind plata pretului chiriei, il puteti actiona in instanta .
nu dvs trebuie sa dovediti plata pretului chiriei, aceasta proba ii revine chiriasului.
el trebuie sa faca dovada ca v-a platit in fiecare luna, contravaloarea chiriei.
in contractul de inchiriere, este bine sa fie mentionata data la care se face plata precum si modalitatea acesteia .
de asemenea, ar trebui sa fie introdusa si o clauza in eventualitatea in care chiriasul nu respecta data platii .
daca de ex intarzie plata pretului un nr de x zile, uurmeaza sa paraseasca imobilul respectiv fara nici o alta formalitate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias care emite chitante false mvsilviu mvsilviu In data de 30/06/2008 am incheiat un contract de inchiriere al unui apartament (al carui proprietar sunt impreuna cu mama) pe o perioada de 5 ... (vezi toată discuția)
Chirias care emite chitante false mvsilviu mvsilviu In data de 30/06/2008 am incheiat un contract de inchiriere al unui apartament (al carui proprietar sunt impreuna cu mama) pe o perioada de 5 ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere inscris in cf Maria33ana Maria33ana Am dori sa achizitionam un apartament scos la licitatie dar care are inscris in CF un contract de inchiriere pe 10 ani platit in avans.Ce sanse ar fi sa intram ... (vezi toată discuția)