avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de vechime

Sporul de vechime se calculeaza la salariul minim pe economie ? 975 lei x 24 % = salariul de baza sau in cei 975 de lei se include si sporul de vechime? Atunci cum ramane cu salariul minim pe economie? Se stipuleaza in vreun act normativ ca in salariul minim pe economie trebuie inclus sporul de vechime, astfel incat sa se ajunga la suma de 975 lei?
Daca citeati mai bine toate raspunsurile primite ati fi observat si acest raspuns:

"Potrivit Legii 284/2010 : Salariul brut cuprinde salariul de baza, sporurile, indemnizatiile, compensatiile etc.
Salariul de baza nu poate fi sub salariul minim brut pe economie , conform art.2 din HG 1091/2014."

De asemenea, daca aveti timp sa cautati in multitudinea de mesaje postate pe Forum de mine cu privire la acest subiect, veti observa aceeasi parere postata , si anume : in sectorul bugetar salariile sunt calculate gresit.
Va sugerez sa intrati pe site-ul Ministerului muncii care a postat INTREBARI FRECVENTE. La pag 10 veti gasi mai multe informatii furnizate de minister, inclusiv la problema in discutie. Se precizeaza ca sporul de vechime este inclus in salariul de baza al functiei publice de executie si de conducere, in toate cazurile.
Cunosc de mult ceea ce a postat MInisterul Muncii. Si ca o paranteza , actul normativ la care face referire nu mai produce efecte juridice din 2012 (O.U.G. nr.1/2010 a fost respinsa prin Legea nr.30/012 sau OUG nr.1/2010 a fost abrogata de Legea nr.284/2010, art.39 lit.x).

Prin urmare, nu se poate aplica un act normativ abrogat.

Nu scrie nicaieri ca nu putem avea o parere contrara cu ce a postat un minister pe site-ul lui , chiar daca sectorul privat este comparat cu un SRL de cartier.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am cautat pe net adresa nr. 425173/24.042014 emisa de ministerul de finante dar nu o gasesc...ma puteti ajuta? Va rog mult
cautati va rog pe google
raspuns 425173/2014
aici veti gasi adresa 425842 si 425173, ambele din 2014, dupa aparitia hg 871/2013
in cazul in care nu reusiti, va rog sa imi dati o adresa valida de mail si trimit in format pdf fisierul va doresc succes si o seara buna

Alte discuții în legătură

Aplicare salariu de baza minim brut in institutiile publice avand personal bugetar Jz61 Jz61 As vrea sa ma indrumati, cum se aplica salariul de baza minim brut pe tara, in institutiile publice.Am citit mai multe comentarii in aceasta privinta, parerile ... (vezi toată discuția)
Salariu minim garantat pentru bugetari nasu999 nasu999 Buna ziua! De cand s-a tot balbait legislatia salarizarii, parerile sunt impartite si practica la fel. Va rog, lamuriti-ma exact cum se face? 1. ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza germi germi Lucrez in sistemul bugetar si am salariul de incadrare pe studii superioare de 900 ,cu sporul de vechime de 15% inclus . Este corect ? Ocolega care s-a ... (vezi toată discuția)