avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... declaratii rectificative
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

declaratii rectificative

In luna aprilie am avut 2 concedii medicale completate gresit: la unul societatea a platit 1 zi medical in plus, iar de la buget s-a platit in minus 1 zi. Pentru celalalt este vorba de 2 zile platite de firma mai putin, iar de la buget in plus. Mi s-a zis sa merg sa corectez concediile medicale, sa semnez, si sa stampilez. In acest caz, mi se vor modifica toate delcaratiile: CAS, Somaj, State la ITM, Sanatate (FNUASS). Cum fac cu rectificativa de la ITM? Se modifica statete si nu stiu ce si cum trebuie sa fac. Va rog, daca a patit cineva asa ceva, sa ma ajute cu un raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 20 Iunie 2009
eu inteleg ca greseala consta nu in valoare sumei acordate (CM) ci s-a gresit platitorul (cine suporta, societatea sau CASS)
Nu vad modificari la state. Cred ca nici la declaratia de la somaj nu modificati nimic, verificati exact ce se modifica.
Chiar daca statul este calculat gresit, faceti adresa de inaintare la itm si depuneti ultimul stat corectat. La Casa de Pensii vi se cer mai mult (un dosar intreg, explicatia greselii, copie decl. depuse, decl noi, copie CM, copie 102)
La somaj se modifica cu 1 RON (in fluturas ia baza de calcul la drepturile de la firma) deoarece se ia baza de calcul la fondul de garantare la angajator, la CAS nu se modifica cu nimic, la sanatate sigur se modifica ( suma de la societate si de la buget), iar la ITM este vorba de cei 2 fluturasi. Va multumesc totusi pentru raspuns.
La ITM duceti statele de plata rectificative instite de o nota explicativa si declaratiile rectificative privind comisionul ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

modalitate plata concediu medical calculat gresit yda yda Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul in care concediul medical al unei persoane a fost calculat gresit (s-au dat bani mai putini) ,numarul de zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - zile acordate, calcul, plata contributii? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa imi spuneti: 1. - ce inseamna: Ore I.T.M. (FNUASS) ? 2. - ce inseamna: Ore I.T.M. (FS) ? 3. - este corect ca medicul sa ... (vezi toată discuția)
Note contabile inreg.eronat krika8712 krika8712 Buna ziua, Am urmatoarea situatie careia nu stiu cum sa o dau de cap. In anul 2007 am avut concedii medicale iar nota contabila am inregistrat-o asa 4311=423 ... (vezi toată discuția)