buna ziua
doresc sa mi dau demisia si nu prea stiu cum sa procedez.lucrez la aceasta firma de aproape cinci ani si nu mai suport sa lucrez cu un asemenea colectiv si patroni care nu platesc salariile la timp,si nici procentul pe care il avem din vanzare.din cate stiu demisia trebuie depusa in 2 exemplare si trebuie sa obtin un nr de inregistrare;cei de la contabilitate nu dau nr de inregistrare.cum ar trebui sa procedez?
imi este tare frica ma ma vor fatai cu bani inclusiv procentul care nu este declarat in contractul de munca.in acest sens ce ar trebui sa fac?daca se poate un mic ajutor ,o mica indrumare.:sorry:
dar in cazul in care in CIM beneficiez de 20 de zile lucratoare de concediu,pe acest an mi am luat doar 5 zile ,restul pana la 10 treb platite ,cum ar trebui sa procedez in cazul in care nu doresc sa l plateasca?
Puteti sa solicitati sa efectuati zilele de concediu pe perioada preavizului, iar in cazul in care angajatorul nu accepta, atunci veti solicita in scris acestuia sa va acorde compensarea in bani a concediului ramas neefectuat. La fel, si in acest caz, daca acesta nu vi-l acorda, atunci va puteti adresa cu o sesizare catre ITM ( aveti model in dreapta, la sectiunea documente utile) sau cu o cerere de chemare in judecata (alaturi de celelalte drepturi pe care va refuza sa vi le plateasca)