avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectare contract individual de munca - angajator ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectare contract individual de munca - angajator Banca Comerciala Romana

Salut,
Va expun si eu urmatoarea situatie, dupa care astept sfaturi:
Sunt angajat BCR de 1 an si 4 luni, pe functia de consilier client, dar inca din prima zi de munca am fost delegat (verbal) pt activitatea de back office, fiind trimis sa ma ocup de plati, atributie care nu este trecuta in fisa mea de post si de care in mod normal se ocupa Departamentul Plati ; fisa postului mentioneaza la titlul functiei mele "Front Office", iar BCR este impartit in Back si Front Offfice, Front Office insemnand cei care au tinte pe vanzari ;
Tot verbal mi s-a transmis ca eu nu voi mai avea tinte, daca ma ocup de activitatea asta, intrucat nu lucrez cu clientii, si ma aflu intr-un birou in ca care clientii nu au acces; dupa 11 luni de activitate mi s-a transmis verbal faptul ca eu am avut tinta in toata aceasta perioada si ca de acum trebuie sa incep sa-mi fac tinta, ramanand in continuare pe back office;
Acum va zic dovezile mele: am mailuri de la directorul regional, si directorul de sector, care fac referire la mine in diferite contexte, si in dreptul numelui meu au scris delegat back office;
De asemenea dupa 8 luni de activitate am trimis un mail la directorul regional in care am solicitat sa nu mai am statutul de delegat si sa ma treaca pe o pozitie de back office daca tot au nevoie de mine pe pozitia respectiva, mail la care am primit raspuns, ca se va analiza situatia, dupa care nu am mai primit nici un raspuns;
De asemenea colegii mei de munca sunt dispusi sa dea declaratii pt mine, care sa ateste cele de mai sus;
Eu sunt hotarat sa-mi dau demisia si sa-i actionez in judecata, pentru faptul ca m-au delegat fara acte, ca nu au respectat atributiile din fisa mea de post, ca au incalcat perioada maxima de delegare de 60 zile, ca nu am primit indemnizatie de delegare, etc

Astept sfaturi de la voi si pentru cei cu experienta in asemenea procese, cam ce suma as putea cere ca despagubiri materiale?

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:29, 17 Ianuarie 2010
Despagubiri puteti cere in masura in care ati suferit efectiv un prejudiciu, daca nu ati fost platit pentru munca pe care ati pestat-o si in cazul in care se poate vorbi, potrivit legii, de declansarea unui conflict de munca. Din cele relatate, nu ati pomenit nimic de eventuale retineri din salariu, de vreo decizie de sanctionare sau de incetare a contractului de munca ci doar de anumite neintelegeri de ordin intern, pe care le-ati putea lamuri direct cu sefii dvs.
Sunt in aceeasi situatie cu a dvs. Va rog mult sa-mi comunicati cum ati procedat si ce ati obtinut. Diferenta ar fi ca pe mine ma constrang sa-mi dau demisia.
Va rog mult sa ma ajutati,
madara a scris:

Sunt in aceeasi situatie cu a dvs. Va rog mult sa-mi comunicati cum ati procedat si ce ati obtinut. Diferenta ar fi ca pe mine ma constrang sa-mi dau demisia.
Va rog mult sa ma ajutati,

1. Nu va poate constrange nimeni si nimic sa va dati demisia. Aceasta este un act unilateral de vointa a salariatului.
2. Nu va poate lua mana dvs. si sa scrie cu ea notificarea ceruta de lege.
3. Lasati pe angajator sa aiba initiativa si nu luati o hotarare pana nu ne consultati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie la job Robert999Gmail Robert999Gmail (Nu stiu daca s-a postat intrebarea mea anterioara) Asadar: lucrez la o companie de outsourcing si de curand proiectul nostru s-a incheiat (compania pentru ... (vezi toată discuția)
Locul de munca MLA MLA Buna ziua, am o problema la locul de munca: - eu lucrez la un hotel, la receptie, unde banii nu se dau conform contractului ( se dau cu intarziere). Cu ... (vezi toată discuția)
Roi sau fisa postului? LoredanaSTG LoredanaSTG Buna ziua, Eu am fisa postului cu sarcini foarte clar stabilite (fara nici un articol final de genul : \"si orice alta sarcina din partea managerului ... (vezi toată discuția)