avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie proprietari data in judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie proprietari data in judecata

Buna ziua,

Va rog daca imi poate da cineva un raspuns legat de urmatoarea situatie:
Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a fost data in judecata de catre fostul administrator pe motiv ca ar fi fost destituit fara preaviz si nu stiu ce alte motive a mai invocat. Oricum banuiesc ca nu a fost respectata toata legislatia cand a fost dat afara deoarece acesta a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva prin care asociatia trebuie sa-i plateasca salarii compensatorii, daune si cheltuieli de judecata. Acum fiecare apartament/propietar trebuie sa plateasca cota parte din suma respectiva, unii din proprietari primind acasa chiar si o instiintare din partea unui executor judecatoresc. Intrebarea mea ar fi de ce trebuie sa plateasca fiecare propietar acesti bani din moment ce eu spre exemplu nu am fost la intalnirea in care s-a stabilit demiterea acestuia si nici nu imi amintesc sa fi semnat pe undeva ca as fi de acord cu acest lucru (aceasta hotarare fiind luata acum 3-4 ani)?
Cel mai recent răspuns: madalin981 , utilizator 18:55, 23 Martie 2015
Nu trebuie convocata adunarea generala de fiecare data pentru a mandata comitetul executiv sa ia o anumita decizie.
Prin mandat se intelege ca i-au fost acordate anumite prerogative iar mandatul presupune si responsabilitati/raspunderi in fata AGA si legii.

Se pune intrebarea cine ia decizia impartirii daunei (salariile, cheltuielile de judecata) pe proprietari si introducerea in listele de intretinere? Se vor aplica penalitati daca proprietarii nu sunt de acord sa le plateasca?

unii din proprietari primind acasa chiar si o instiintare din partea unui executor judecatoresc.

Este legal ca executorul judecatorul sa trimita instiintari catre proprietari din moment ce acestia nu au fost parte in proces in "nume propriu"?

In hotararea judecatoreasca o fi indicata suma care trebuie platita de fiecare proprietar?
Acum fiecare proprietar trebuie sa faca contestatie la executare altfel se presupune ca pot fi executati, propriti, etc.
Si cum as putea face contestatie la executarea silita? Ma puteti ajuta cu un model?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dată “greșită” pe tabelul de cheltuieli la bloc, cu scopul anulării dreptului de a face contestație în 10 zile de la afișare. ce e de făcut? AlexandruLucaConstantin AlexandruLucaConstantin Buna ziua. Am sa va povestesc pe scurt: ma aflu in intr-un conflict civilizat cu asociatia de proprietati de la blocul in care locuiesc. Motivul? S-a spart o ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala, comitetul executiv si sistemul propriu de penalizari eliasav eliasav Topicul \"penalitatile se sterg integral\" http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_200464/Penalitatile-se-sterg-integral.html contine ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari bureac62 bureac62 Va rog sa ma lamuriti pentru ca practica nu este peste tot la fel ?Cind au loc alegeri la asociatie pentru un nou presedinte,acesta trebuie ales dintre membri ... (vezi toată discuția)