avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sclavie in institutiile statului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sclavie in institutiile statului

sotul meu lucreaza la o institutie de cultura subordonata Consiliului Judetean pe un post care nu apare in schema institutiei( cu toate ca este un post de baza,elementar)si ,la cererea institutiei ,a fost delegat sa detina si f-ctia de administrator temporar,pana la concurs(au fost deja 2),neplatit (a avut in schimb salariul de merit in vechiul regim)oprindu-i-se si garantie pt aceasta.Cu toate ca programul de lucru este in mod obisnuit de 8 ore, sotul meu a ajuns sa lucreze cate12 ore pe zi ,sambata ,duminica ,sarbatorile legale(cand au spectacole!)-ajungand si la ..18 ore(nu mai are timp nici sa doarma sau sa se barbiereasca)a avut doar ...3 zile de concediu anul trecut si a primit rechemare,a ajuns sa faca munca fizica ...cu ,,carca",a ajuns la epuizare,are 59 kg,este foarte nervos,am ajuns in pragul divortului,de copii nici nu mai vb.nu are timp de ingrijirea ,educatia sau sa le acorde suportul afectiv necesar.I-am reprosat ca nu-si cere drepturile,ca nu-si ingrijeste sanatatea dar imi spune ca toti cei care au reclamat la itm,presa,forumul consiliului judetean,au avut de suferit in urma anchetelor care s-au facut (pt. a depista persoanele incomode cred).Are un venit de 6mil lei din care i se opreste si garantia pt gestiune,orele suplimentare nu i se platesc( sunt taiate cu ..rosu din condica),este ,,tarat"prin judet cu activitati ,,la comanda",sau ptr. O.n G-ul sefului.Va rog din suflet,ce este de facut?Nu vreau sa ajungem pe drumuri dar nici nu pot sa raman spectatoare la felul cum sotul meu a devenit pur si simplu sclavul unei institutii ,cum sanatatea i se distruge,cum sunt incalcate cele mai elementare drepturi ale omului si familiei.In avocatii din judet nu am incredere asa ca va solicit o parere pertinenta si va multumesc ca m-ati ,,ascultat"
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 19:13, 21 Iunie 2009
Din raspunsul dvs am inteles ca o atitudine defensiva ar fi mai potrivita,ca nu are rost sa tulbur apele ,ca suntem prea mici ptr. un razboi atat de mare,ca ar trebui sa fiu umarul pe care sa ,,planga"sotul meu de cate ori vine acasa,muncind degeaba ptr sefi,sefuti, sefuleti (sau mai nou dupa cum dicteaza ..amanta sefului,care a devenit..sefa).Poate ar trebui sa-i spalam si m,asina,sa-i zugravim,sa-i ducem ..oua,sau cate o gaina..SI MAI VREM CA LUCRURILE SA SE SCHIMBE IN TARA ASTA!Poate directorul acesta ar fi mai bine sa faca nste cursuri de management ceva sa afle despre respectarea timpului de munca ,odihna,poate asociatia sindicatelor se sesizeaza ca exista aceasta categorie a personalului contractual din aceasta unitate nereprezentata de nici un sindicat...deci a-mi mangaia sotul pe crestet drept consolare...scuze,nu mi se pare o solutie ,multumesc!
mesajul -raspuns anterior este ptr d-na GABRIELA PINTEA
:offtopic: Interventie mderator
#janine-andra
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Incalcarea regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
Dupa cate povestiti ca s-a intamplat cu altii care si-au cautat dreptatea in institutii care ar trebui sa va sustina punctul de vedere, si dupa cate aud ca se intampla in institutii publice anul acesta (si nu numai), ma gandesc ca trebuie sa fiti constienti la ce va inhamati in momentul in care incepeti acest "razboi". Daca va asumati amandoi sa incepeti o lupta, sunt convinsa ca va fi greu dar veti fi probabil mult mai increzatori si mai calmi dupa-aceea.
Cei care isi cer drepturile in firme private cred ca au mai putin stres de suportat decat dvs care va luptati cu reprezentanti ai unor partide, practic.
Nu vreau sa-mi luati drept ofensator acest comentariu al meu, doar spun si eu o parere.
Din pacate nu ma pricep practic la demersurile in institutii publice ca sa va ajut cu sfaturi concrete.
Pot doar sa va spun, din proprie experienta, ca uneori in viata este mai bine sa alegi sa faci o schimbare substantiala decat sa ajungi sa iti distrugi echilibrul tau si al familiei pentru un job.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri ale angajatorului in perioada de preaviz la concediere alex_gsxr alex_gsxr Buna ziua. Am primit decizie de concediere pe motiv de restructurare post din motive economice, cu preaviz de 20 de zile. In prima zi de preaviz am absentat 4 ... (vezi toată discuția)
Zile libere lipsa stefan192 stefan192 Salutare, am o nelămurire si sper ca cineva de aici sa ma ajute cu ea, lucrez într-o fabrica unde se produce non stop, problema este ca nu prea avem zile ... (vezi toată discuția)
Probleme cu circulatia documentelor intr-o institutie oanaportar oanaportar In numele institutiei, toti salariatii fac Adrese, Raportari, Cereri, etc., fie catre Trezorerie, fie instantelor de judecata, fie catre Consiliul Judetean ... (vezi toată discuția)