avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se poate califica drept „informare” conform ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se poate califica drept „informare” conform Legii nr. 34/2015

Cu referire la Legea nr. 34/2015 pentru completarea art. 36 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, informarea la care face referire litera g) astfel adăugată de legislația menționată se va face în mod individual, în formă scrisă sau eletronică, pentru FIECARE propietar, respectiv una pentru fiecare apartament sau este suficient un anunț afișat la avizierul fiecărei scări a blocului administrat?
Cel mai recent răspuns: poparlan , utilizator 09:59, 10 Decembrie 2015
O remarca bazata pe logica: postarea mea are ora 8.50, cea dinainte are 8.46. asadar, in timp ce eu compuneam un text, se lansa si celalalt text.
Pe cale de consecinta, raspunsul meu este doar la intrebarea initiala: nu aveam de unde sa stiu ca in acele cateva minute altcineva posta ceva.
In mod sigur nu era un dialog cu cel dinainte: de regula raspund doar la intrebarea initiala.
Asta ca sa n-avem vorbe ....
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
E in regula daca sustineti in continuare "enumerarea". Insistati cu erorile. Ca le-ati scris la ora 8 sau ca le sustineti iar la ora 22, confirma inca odata convingerea dumneavoastra ca legea ne obliga sa "enumeram" si nu sa prezentam "situatia financiara".
Preiau din lege: "informarea trimestrială, în scris sau prin poşta electronică, a proprietarilor, membrii asociaţiei de proprietari, cu privire la situaţia financiară cuprinzând toate elementele de cheltuieli, venituri, încasări şi plăţi aferente asociaţiei de proprietari, sub semnătura proprie şi contrasemnată de preşedintele şi de cenzorul asociaţiei de proprietari."

[ link extern ]

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
Admin, administrator
Informarea proprietarilor in scris poate insemna si o informatie scrisa afisata la avizier.

Iar acest lucru nu depinde daca se foloseste un program dedicat asociatiilor de proprietari, sau daca se face cu creionul, depinde de cum se procedeaza, nu cu ce se procedeaza.

Asadar dv. puteti sa trimiteti scrisori fiecarui proprietar, iar altii sa afiseze aceasta situatie la avizier. Important este ca proprietarii sa fie informati.

Intelegeti ideea?


Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
Admin, administrator
Să înțeleg să dacă spre exemplu administratorul supune deciziei adunării generale a proprietarilor modul în care aceștia urmează a fi informați, oricare din formele de informare mai sus amintite ar fi în acord cu legea, iar respectarea obligației de către administrator nu va putea face obiectul vreunei contestații ulterioare (atât timp cât va cuprinde datele reale privind situația asociației, desigur)?

Alte discuții în legătură

Completare art. 36 din legea 230/2007 bloc3c bloc3c referitor la completarea din legea 230/2007 art. 36 lit. g) prevede faptul că administratorul, persoană fizică sau juridică, are următoarea atribuție: ... (vezi toată discuția)
Lamuriri referitor la adunarea generala proprietarilor leg 230/2007 ienupar05 ienupar05 daca la art.25.al(4) din legea 230/2007 se spune asa:\\\'\\\' hotararile adunarii generale se consemneaza in registru procese verbale al asociatiei , se ... (vezi toată discuția)
Afisare index apometre la avizier scara de bloc ariadna_2023 ariadna_2023 Presedintele de bloc refuza sa afiseze la bloc index apometre vechi si nou si data citirii. Afiseaza doar consumul de apa calda si rece total pe ... (vezi toată discuția)