avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se poate califica drept „informare” conform ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se poate califica drept „informare” conform Legii nr. 34/2015

Cu referire la Legea nr. 34/2015 pentru completarea art. 36 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, informarea la care face referire litera g) astfel adăugată de legislația menționată se va face în mod individual, în formă scrisă sau eletronică, pentru FIECARE propietar, respectiv una pentru fiecare apartament sau este suficient un anunț afișat la avizierul fiecărei scări a blocului administrat?
Cel mai recent răspuns: poparlan , utilizator 09:59, 10 Decembrie 2015
elga50 a scris:

Informarea proprietarilor in scris poate insemna si o informatie scrisa afisata la avizier.

Nu, informarea in scris nu poate insemna un inscris afisat la avizier.

Informarea in scris prespune transmiterea inscrisului la adresa de domiciliu, sau de corespondenta agreata de proprietar.

Atentie, ca la modul riguros, nu este suficient simpla depunere a inscrisului in cutia postala. Din 2 motive:
- propretarul poate sa aiba domiciliul in cu totul alta parte. alt bloc alt oras, alta tara.
- in eventualitatea unui litigiu, cum faceti dovada ca ati informat in scris proprietarii?

Personal, din punctul meu de vedere, eu as merge pe transmitere personala sub semnatura pe cat de mult se poate. E simplu de creat un tabel unde fiecare proprietar semneaza pentru primirea inscrisului. Cand plateste intretinerea, ii inmanezi inscrisul si-l pui sa semneze pentru primire.

Daca nu se poate personal, e suficient ca inscrisul sa fie si pus in cutia postala sau trimis pe mail, pentru ca nu e un subiect "critic".
Deasemenea, este evident ca informatiile respective ar trebui sa fie afisate si la avizier
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
grandanat, utilizator
Mi se pare ca faceti din tantar armasar.
Nu stiu cum o fi la dv. in asociatie, dar la mine sunt foarte putini interesati de acest gen de informatii, iar pe site-ul asociatiei se uita si mai putin, desi este tinut la zi.

Eu as ajunge repede la concluzia ca se pierde timp, hartie, tus de imprimanta pentru exact ZERO interes.
Poate la dv. locatarii asteapta cu interes aceste informatii.
Deoarece nu se face referire ca informarea se face personal cu cheltuielile pe apartamen, putem intelege foarte bine ca se cere o informare pe intreaga asociatie, asta inseamna ca este foarte buna SITUAŢIA SOLDURILOR ELEMENTELOR DE ACTIV ŞI DE PASIV.
situatia soldurilor activ si pasiv nu cred ca o inteleg marea majoritate a proprietarilor, pe cand informarea simpla cu venituri si cheltuieli este foarte simplu de citit si urmarit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare art. 36 din legea 230/2007 bloc3c bloc3c referitor la completarea din legea 230/2007 art. 36 lit. g) prevede faptul că administratorul, persoană fizică sau juridică, are următoarea atribuție: ... (vezi toată discuția)
Lamuriri referitor la adunarea generala proprietarilor leg 230/2007 ienupar05 ienupar05 daca la art.25.al(4) din legea 230/2007 se spune asa:\\\'\\\' hotararile adunarii generale se consemneaza in registru procese verbale al asociatiei , se ... (vezi toată discuția)
Afisare index apometre la avizier scara de bloc ariadna_2023 ariadna_2023 Presedintele de bloc refuza sa afiseze la bloc index apometre vechi si nou si data citirii. Afiseaza doar consumul de apa calda si rece total pe ... (vezi toată discuția)