avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Spargerea unui calculator se pedepseste?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Spargerea unui calculator se pedepseste?

Buna , am spart calculatorul cuiva, creand un keylogger personal pentru a afla daca persoana respectiva imi vorbea pe la spatele meu si zicea tot felul de minciuni prietenilor mei.
Keylogger-ul inregistreaza fiecare tasta ce se apasa in timpul functionarii acestuia.
NU AM FURAT DATE , NU AM SPART NICIUN CONT , iar persoana respectiva m-a dat la politie.
Imi pot face dosar penal si sa fiu nevoit sa platesc vreo amenda?
Logurile au fost descarcate la fel ca orice fisier care se descarca de pe Internet.
Ce ati facut dvs se pedepseste si nu cred sa scapati fara condamnare.
Pfff... Sper ca sa rezolv problema. Iar el daca are cea mai noua varianta de Windows fara licenta, adica nu a platit pe nimeni ca sa ii instaleze Windows-ul , el avand o copie falsificata de pe un CD original, nu se pedepseste?
Sincer, nu cred ca stau politistii sa ancheteze asa ceva, ca xulescu s-a uitat sa vada ce vorbeste y despre x pe facebook sau ma rog unde o fi discutat. Dupa parerea mea se va da o renuntarea la urmarirea penala, art. 318 alin (1).

Apropo ce varsta aveti ?
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2015
Avocat Sebastian Murariu, Avocat
Un ultim sfat:
nu mergeti la intalnirea cu organele fara a fi insotit de un avocat, indiferent cu ce va abureste politistul/procurorul!
Cat despre avocat, incepeti ,,sapaturile", unul care a mai avut de a face cu astfel de cauze e de preferat, intelegeti de ce!
Prostiile cu ,,am sters mail-urile" nu tin!
Sunt stocate in cateva servere, acolo d-voastra n-aveti acces, dar unii au.
Trimit un mesaj privat.

Alte discuții în legătură

Dosar penal Vīlceanu mirela Vīlceanu mirela Buna ziua! Am primit o citatie acasa a verisorului meu si in citatie scrie ca trebuie sa se prezinte la tribunal in calitate de suspect in cauza privind ... (vezi toată discuția)
Infractiuni informatice in noul cod penal 2014 enacherobert enacherobert Buna ziua, am un proces deschis din cauza unor infractiuni informatice, am cautat pe internet dar nu am reusit sa gasesc ceva concret.Stie cineva ce schimbari ... (vezi toată discuția)
Furt intre concubini !!! paul_codrin paul_codrin Buna ziua,va rog sa imi dati un sfat in sensul ca in urma unei certuri si discutii cu concubina mea am fost reclamat de aceasta pt furt.intr o ordine de idei ... (vezi toată discuția)