avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recuperare creante
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recuperare creante

Persoana juridica (SRL) am de recuperat creante de la o societate comerciala. Am actionat in instanta (somatie de plata) firma debitoare si in data de 03.06.2009 am primit sentiinta favorabila in snsul ca obliga firma debitoare la plata sumelor datorate + penalitati aferente, dovedite, conform contract comercial, insa nu am primit hotararea definitiva. In data de 04.06.09, firma debitoare a depus la tribunal cerere de deschidere a procedurii de insolventa prin care solicita reorganizarea activittii societatii.
mentiune: dintre creditori, dupa banci, am de recuperat suma cea mai mare de la firma debioare
Intrebari:
1. daca mai este valabila sentiinta tribunalului in care am primit castig de cauza re somatiede plata
2. firma debiloare mai poate cesiona creantele sale (are de incasat sume in primul rand de la primarii) cate mine?
3. eu pot cesiona creantele pe care le am de incasat de la acest debitor catre creditorii mei (banci si societeti comerciale)
ce altceva mai pot face........
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 06:11, 23 Iunie 2009
va puteti inscrie la masa credala in dosarul deschis de catre debitoare, cu titlul obtinut in somatia de plata.
pana la data deschiderii procedurii de insolventa se pot face toate actiunile jurudice care s-ar fi putut face in mod firesc, daca nu exista acest dosar pe rolul tribunalului.
nu va impiedica nimeni si nimic sa va desfasurati raporturile juridice in conditii normale, atata timp cat tribunalul nu s- pronuntat in sensul deschiderii procedurii de insilventa.
mai mult decat atat, puteti chiar pune in executare sentinta obtinuta, insa executorul judecatoresc, daca va afla de dosarul de insolventa va sa indruma spre inscrierea la masa credala.
creanta dvs. este garantata de acest titlu pe care l-ati obtinut, astfel ca, in situatia in care se va deschide procedura de insolventa, va veti afla mai sus pe tabelul de creante, fata de ceilalti creditori chirografari.

sper ca informatiile sa va fie de folos si mult succes!
Eu nu va recomand punerea in executare a titlului, atata timp cat cererea de deschidere a procedurii a fost depusa. Aveti sanse foarte mari sa platiti onorariul executorului ( deloc neglijabil), dupa care o sa va instiinteze ca firma este sub incidenta legii insolventei, si nu mai poate sa faca nimic in dosarul de executare silita.

Din pacate in momentul de fata cea mai buna solutie este inscrierea la masa credala, dar sansele sa mai vedeti ceva bani in urma acestei proceduri, sunt minime..
Nu inteleg de ce trebuie sa ne inscriem la masa credala, daca avem o somatie de plata anterioara si o sentinta?
Eu ma aflu aproape in aceeasi situatie cu tertii popriti? Am sentinta de validare a tertului poprit in 17.06.09, iar debitorului i s-a cerut insolventa in 15.06.09 avand primul termen in 2 nov.09. Eu il mai pot executa pe tertul poprit? Sumele pe care trebuie sa le recuperez de la el imi apartin, sau trebuie date la masa credala? Dupa ce m-am chinuit 4 luni de zile? Daca astept lichidarea firmei...nu mai luam nimic, patronul firmei are doar datorii si leasinguri, nimic pe numele lui. Eu vreau sa imi recuperez banii de la cei 3 terti popriti.
Va rog un sfat. E urgent. Macar sa stiu ce sa fac mai departe.

Multumesc,

Ioana
sentinta este valabila. faceti cerere de inscriere la masa credala pe care o timbrati corespunzator. va sfatuiesc sa nu mai pierdeti timp ca nu se stie ce mai recuperati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)
Procedura inscriere masa credala encrypted encrypted Buna ziua. Sunt un pagubit al agentiei de turism de care probabil deja ati auzit de ea, Dreams Travel. Acestia si-au depus deja cererea de insolventa urmand ... (vezi toată discuția)
Inscriere in dosar de insolventa lenu_ro lenu_ro va rog daca puteti sa ma ajutati: Am un debitor, soc. com., care are o suma ff mare de achitat. am vb cu dinsii, i-am rugat sa achite debitul... degeaba. am ... (vezi toată discuția)