avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In cazul in care ma casatoresc cu cetatean pakistanez ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In cazul in care ma casatoresc cu cetatean pakistanez in Japonia

Buna ziua , deoarece nu cunosc demersurile in acest caz as vrea sa stiu daca se poate sa ma informati daca aveti cunostina si in acest caz... Prietenul meu este de origine Pakistaneza eu sunt romanca stabilita in Japonia cu domiciliu stabil in Japonia .. Prietenul meu are doar viza de lucru si suntem impreuna de aproape un an .. Mi-a propus sa ne casatorim si intrun final am fost de acord ... Mi-a spus ca trebuie sa ne casatorim prin ambasada pakistaneza din Japonia explicandu-mi de ce acte avem nevoie pentru casatorie .. Ceea ce nu prea am inteles este faptul ca in actele care ni-se cere de catre ambasada pakistaneza se mentioneaza si un certificat de casatorie precum ca eu renunt la religia mea ortodoxa si trec la religia lor din Islam eliberat de Moschee si semnat de catre Pastor ...,ceea ce eu nu prea am cunostinte in toate astea dar se pare ca fara acel certificat ambasada nu ne casatoreste si m am c am speriat ... Ma concert daca fac pasul acesta si in caz ca , casatoria noastra nu ca functiona care va fi demersul divortului si la ce riscuri ma supun? Va multumesc,
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
Ginettym, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ginettym , utilizator 13:09, 21 Martie 2015
Faptul ca renuntati la religia dvs. nu va aduce prejudicii in cazul unui divort. Va convertiti ulterior la religia ortodoxa. Acum nu cunosc daca in Pakistan sau Japonia se tine cont de confesiune in cazul unui divort dar nu am auzit sa existe asa ceva. Sa nu uitati ca dupa casatorie aveti 6 luni pentru a va solicita inscrierea la ambasada/consulat ori transcrierea la ultimul dvs, domiciliu din Romania a certificatului de casatorie, pentru ca aceasta casatorie sa fie recunoscuta si de statul roman. De divortat puteti divorta si in Romania unde nu o sa intampinati dificultati datorita religiei.
Multumesc,
In cazul in care nu voi putea ajunge in Romania divortul se poate face si prin ambasada Romaniei?
Nu puteti divorta la ambasada/consulat ci doar la starea civila, notar ori instanta(judecatorie). Puteti prin ambasada/consulat sa depuneti cererea de recunoastere si inscriere a divortului dar despre asta discutam cand va fi cazul.
Multumesc frumos pentru informatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria cu un ceatatean pakistanez Gabriela Rafaela Gabriela Rafaela Buna ziua! Prietenul meu este din Pakistan si as dori sa stiu daca oficiem casatoria aici, in romania, la primarie, este recunoscuta in Pakistan sau in SUA ... (vezi toată discuția)
Casatorita cu cetatean pakistanez am nevoie de informatii . white chocollate white chocollate in noiembrie am venit in pakistan unde m-am casatorit cu cetatean pakistanez.locuim aici dar eu nu am inregistrat casatoria la ambasada si nici nu o sa-mi ... (vezi toată discuția)
Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)