avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatii asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatii asociatia de proprietari

Buna ziua! Administratorul asociatiei de proprietari nu are obligatia sa afiseze lunar situatia locatarilor? Ma refer la faptul ca ar trebui sa afiseze un tabel cu fiecare apartament si cat are de platit pentru gunoi,apa etc. in functie de cate persoane locuiesc. Eu nu am vazut astfel de tabel decat la inceputul anului curent,dar nu era trecuta decat suma finala de plata la fiecare locatar. De curiozitate am rugat-o pe administratora sa-mi noteze si mie pe chitanta de plata cat platesc eu lunar pentru gunoi, canal, iluminatul pe scara etc. pentru ca mi se pare normal sa stiu cat scot din buzunar pentru acestea si m-am lovit de un raspuns negativ, spunandu-mi ca nu poate face asa ceva. E normal sa fiu obligata sa platesc lunar la asociatie, dar nici macar sa nu fiu informata cat anume platesc pentru fiecare in parte?
Cel mai recent răspuns: ContSters155784 , utilizator 19:19, 24 Martie 2015
In mod normal ar trebui sa fie afisate listele de plata, sa stiu si eu ce si cum platesc, dar aceste liste nu sunt nicaieri.Dupa cum am spus a fost afisata o lista in luna ianuarie si era situatia in luna decembrie 2014, dar acolo nu era specificat decat numarul apartamentului, numele proprietarului si cat mai avea de plata proprietarul respectiv la sfarsitul anului, fara niciun fel de detaliere. Listele ce ar trebui afisate nu sunt nicaieri si nici nu mi se ofera detalii cand le cer.
Detaliile trebuie cerute in "scris". Ati solicitat printr-o cerere explicatii cu privire la repartizarea cheltuielilor.?
Faceti contestatie conform art. 12 hg 1588/2007.
Trebuie sa faceti o sesizare la primaria de care apartineti pentru ca nu sunt afisate listele la avizier .
Nu am facut cerere. Intrebarea mea era tocmai asta: Administratorii asociatiei de locatari nu au obligatia sa afiseze listele de intretinere lunar la avizier?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabel intretinere mulai67 mulai67 poate cineva sa ma ajute sau sa ma indrume caut un tabel de repartizare a cheltuielilor pe luna multumesc (vezi toată discuția)
Chitanta cheltuieli Tarzan2012 Tarzan2012 Buna ziua, Ce va spun mai jos este este o intrebare pe care mi-a pus-o o persoana. Locuieste la bloc,plateste lunar intretinerea,insa in ultima clipa,are ... (vezi toată discuția)
Drepturi locatar in raport cu asociatia de proprietari lia_liana lia_liana Buna ziua! Rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti [b]daca in calitate de locatar (nu am facut nici o cerere de aderare la Asociatia de proprietari), pot ... (vezi toată discuția)