avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma inactiva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma inactiva

buna ziua
sotul meu detine un atelier ce produce incaltaminte
sia depus toate taxele la zi,nu am avut nici un fel de problema la anaf
anul trecut un client al nostru nea comunicat ca suntem fara RO la anaf(nu si putea deduce TVA ul)
am aflat cu stupoare ca declaratiile depusa de contabila pe ultimele 2 trimestre nu erau inregistrate la anaf
desi avem confirmarea de primire de la anaf ca au primit ei sustin ca nu stiu ce se afla in plicul de la noi!!!?????
acum ne am trezit cu RO suspendat si cu o datorie de la anaf de aprox 10.000 euro
ce este de facut?
noi nu avem nici o vina
instiintati nu am fost
am platit la timp ce era de platit
ce ne sfatuiti sa facem?
suntem blocati pt ca nu putem elibera facturi,banii nu vin pentru ca nu putem produce.....
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 14:02, 23 Martie 2015
E ceva ce nu inteleg.
Daca nu s-au depus deconturile de tva,in consecinta nu aveti obligatii de plata , de unde provine datoria de 10.000 euro?
buna ziua si multumesc pt interes
contabila sustine ca le a depus si are confirmarea de la posta
datoria rezulta din facturile pe care noi le am emis-este tva ul de dedus al clientilor
din 1.08.2014 noi am fost declarati inactivi fara sa fim instiintati si am emis facturi in continuare
Daca le-a depus mergeti pe indreptare eroare materiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor tva emite facturi cu tva. DinuCristina DinuCristina Buna ziua Va rog respectuos sa ma ajutati in urmatoarea problema extrem de complicata . Ce trebuie facut pentru a indrepta greselile facute la o ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Nu platesc tva vasile15 vasile15 Buna seara!Eu am vandut niste marfa pe care am emis o factura,am adaugat tva`ul pe factura..clientul mi-a achitat factura prin transfer bancar..dupa care a ... (vezi toată discuția)