avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Transformarea amenzilor in munca in folosul comunitatii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Transformarea amenzilor in munca in folosul comunitatii

Buna ziua! Sunt proaspat angajata intr-o primarie la urmarire impozite si taxe si inca nu imi e foarte clar mersul lucrurilor. Deci, am o multime de amenzi neplatite, majoritatea pentru persoane fara conturi la bancii, pensii sau salarii...Am inteles ca exista posibilitatea de a transforma amenzile in munca in folosul comunitatii, am citit ordonanta 2/2001 insa nu am priceput practic ce am eu de facut...Poate cineva sa imi explice procedura? Multumesc anticipat!:)
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:18, 23 Martie 2015




In M.Of. nr. 629 din 27 august 2014 a fost publicata O.G. nr. 17/2009 pentru modificarea art. 9 alin. (3) din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor care permite inlocuirea pedepsei amenzii cu munca in folosul comunitatii - in anumite cazuri.
In cazul in care contravenientul persoana fizica nu a achitat amenda in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a sanctiunii si nu exista posibilitatea executarii silite, organul de specialitate al unitatii administrativ-teritoriale prevazut la art. 39 alin. (2) lit. a) in a carui raza teritoriala domiciliaza contravenientul va sesiza instanta judecatoreasca in a carei circumscriptie domiciliaza acesta, in vederea inlocuirii amenzii cu sanctiunea obligarii contravenientului la prestarea unei activitati in folosul comunitatii, tinandu-se seama de partea din amenda care a fost achitata.
Este precizat ce aveti de facut in art.9 alin.3, adica sa sesizati instanta judecatoreasca in vederea inlocuirii amenzii cu sanctiunea prestarii de munca in folosul comunitatii (insa asta doar daca aceasta sanctiune a fost prevazuta in Pv - atentie aici - nu cred ca aveti acolo prea multe cazuri care sa fie incidente discutiei deschise de dvs.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum solicit inlocuirea amenzii contraventionale cu munca in folosul comunitatii? aidu aidu Am omis sa solicit in timpul procesului, iar instanta mi-a respins apelul. Mai pot acum solicita, spre exemplu prin contestatie la executare, sa fie ... (vezi toată discuția)
Prescriptie! goldfish goldfish va rog din suflet sa ma ajutati cu 2 raspunsuri pt. intrebarile mele: 1.in ce termen se prescrie executarea sanctiunii amenzii ... (vezi toată discuția)
Neplata amenzii contraventionale ontiu ontiu Am o amenda de 500 de RON in urma unei fapte prevazute in articolul 2 pct 1 din legea 61/1991R si sanctionata de art 3 alineatul 1, pct b din legea 61/1991R. ... (vezi toată discuția)