avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA pentru auto achizitionat din Polonia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA pentru auto achizitionat din Polonia

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare. Ca si persoana fizica, am posibilitatea sa imi recuperez TVA-ul daca achizitionez o masina second de la o firma din Polonia? Plec din compania la care lucrez si sefii mi-au spus ca daca vreau pot sa imi cumpar masina care am avut-o ca si angajat. Problema este ca ei sustin sus si tare ca eu dupa ce cumpar acea masina imi pot recupera TVA-ul. Mie sincer imi suna a tzeapa. Va rog mult sa imi dati un raspuns exact. Peste tot pe internet parerile sunt impartite. Eu sunt aproape sigur ca nu se poate dar as dori un raspuns competent. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 13:56, 23 Martie 2015
Persoanele fizice nu pot face cereri de rambursare a TVA-ului, numai societatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import auto elvetia Dysco04 Dysco04 Buna ziua, urmeaza sa achizitionez din Elvetia un autovehicul second hand, de la o persoana fizica(sora mea). Voi scoate formularul Eur1 (fiind produs in UK) ... (vezi toată discuția)
Tva pentru auto second hand, persoana fizica dragosm1969 dragosm1969 Va rog daca se poate sa-mi raspundeti:anul trecut, in luna iulie am cumparat auto second hand din Germania, pe persoana fizica si am platit TVA,care este ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto lenuivan lenuivan 1.Daca achizitionam o masina second ptr seful de productie(ptr naveta) de la o persoana juridica.....pot deduce tva-ul de pe fact? 2.daca masina o cumpar ... (vezi toată discuția)