avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Import auto Elvetia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Import auto Elvetia

Buna ziua, urmeaza sa achizitionez din Elvetia un autovehicul second hand, de la o persoana fizica(sora mea). Voi scoate formularul Eur1 (fiind produs in UK) pentru a nu plati taxele vamale, insa care este situatia TVA-ului? Trebuie platit TVA, chiar daca este un bun second-hand, vandut intre persoane fizice? Si daca da, pot eu sau sora mea vanzatoare sa recuperam TVA-ul platit deja la achizitionarea auto de nou?
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 12:04, 7 Decembrie 2018
In cazul importului se plateste TVA statului roman (Logica esta ca daca ati fi cumparat din Romania, plateati TVA.). Deci, de ce ar trebui sa recuperati din Elvetia ceva ce nu le-ati platit?
Cum ati tras concluzia ca nu s-a platit TVA la o masina cumparata de noua? Sora mea a cumparat masina de noua si a platit TVA (catre statul elvetian). Eu acum o cumpar second-hand de la ea, si platesc din nou TVA (catre statul roman). Pentru acelasi bun se plateste o taxa de doua ori.
Dvs trebuie sa platiti tva in Romania.
Noi nu avem de unde sa stim care este legislatia in Elvetia, tara care nu este membra U.E. Sora dvs sa se intereseze in Elvetia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare masina consulara (de la ambasada) cerbra cerbra Buna ziua, Doresc sa achizitionez o masina second hand de la ambasada Germaniei din Austria. Masina are 2 ani si 30.000Km (valoare aprox. 27500 ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva - export autovehicul sirshadow sirshadow Buna seara, Am achizitionat in acest an un autovehicul nou din Romania. Insa acum sunt nevoit sa inregistrez autovehiculului intr-o tara extra-comunitara. ... (vezi toată discuția)
Taxe cumparare auto anonim anonim Buna. Doresc sa imi cumpar un automobil second-hand pentru folosinta personala din Germania. Nu imi este insa clar cum se procedeaza cu TVA. Am inteles ca TVA ... (vezi toată discuția)