avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare contravaloare concediu de odihna la un fost ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare contravaloare concediu de odihna la un fost angajat decedat

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca un fost angajat a decedat la sfarsitul anului 2012 si societatea unde a lucrat nu i-a achitat contravaloarea concediului de odihna neefectuat pentru perioada lucrata, mai are obligatia ca la aceasta data (martie 2015)sa ii achite acesta suma? Care ar fi temeiul legal?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 09:53, 24 Martie 2015
Art.146 alin.3 C.mun. - Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Art.171 C.mun. - (1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
Prin urmare, societatea poate achita aceste drepturi, solicitate de catre mostenitorii fostului angajat (decedat) avand in vedere ca termenul de prescriptie nu s-a implinit.
Multumesc ptr. lamuriri.
Societatea poate achita acele drepturi.
Multumesc mult pentru toate lamuririle.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata la lichidare a concediului neefectuat de anul anterior lilly11a lilly11a Buna ziua, am o nelamurire. Un salariat caruia urmeaza sa ii inceteze contractul de munca, are zile de concediu neefectuat si din anul anterior. Acestea se ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)
Plata co dupa incheiere cim EdgeGL EdgeGL Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra in speranta ca gasesc o solutie la o problema critica: In curand mi se termina suspendarea CIM la fosta societate unde am ... (vezi toată discuția)