avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intrebare transfer bancar din strainatate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intrebare transfer bancar din strainatate

Buna ziua. Am trimis un produs electronic unei persoane din Anglia. Intelegerea a fost in felul urmator: contactul intre intre mine si el o fost o banca de acolo. Eu am trimis coletul printr-o firma de curierat, acesta ajuns la destinatie iar acum banca respectiva invoca diverse motive pentru a nu imi trimte banii. Mentionez ca acea banca a spus ca in momentul trimiterii de catre mine a AWB-ului coletului, pentru a se asigura ca acel produs va ajunge la destinatar, banii vor fi livrati in 2-4 zile.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:52, 10 Aprilie 2015
online.transfercomfirmed@accountant.com
Asa, ...coMfirmed, nu coNfirmed?? Imi pare rau, dar intr-adevar ati luat teapa.
Interesant ca - deoarece adresa de e-mail cu ortografie corecta 'confirmed' se afla deja in baza de date al www.scamwarners.com, partenerul dvs. a facut smecheria sa scrie cuvantul cu litera M. Cert este ca si scris incorect, daca ati fi cautat pe google, ati fi gasit ca @accountant.com este pe lista neagra.
Cum fa zis si colegul nostru mai sus, bancile nu folosesc in corespondenta lor decat domeniul alocat bancii.
Considerati ca banii pe care ii asteptati reprezinta o taxa pentru a fi in viitor mult mai precaut in asemenea situatii.
Totusi, ar fi bine si corect sa anuntati banca in numele careia s-a facut promisiunea de plata ([ link extern ] .
[ link extern ]

Clar, ati luat teapa. Imi parre rau pentru dumneavoastra. E mare paguba?
Pe viitor folositi doar metode de plata validate (de exemplu paypal) si site-uri de comert cunoscute (vezi ebay.com)
Va puteti lua adio de la bani, din pacate.
Este ceea ce se numeste generic "filiera nigeriana" sau mai pe scurt "SCAM", adica excrocherie.
Cautati pe google urmatoarele:
@accountant.com
si veti gasi "n" povesti despre acest scam. Sincer imi pare rau...
Da, dar puteti incerca o plangere. Doar coletul nu s-a dus catre nicaieri, a fost cineva care l-a ridicat si are deci legatura cu autorul inselaciunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda in numele bancii? Florin_j92 Florin_j92 Buna ziua, am vandut un telefon pe olx unei persoane din Anglia in valoare de 1400 lei (inclusiv transport), am trimis coletul cu telefonul prin dpd platind eu ... (vezi toată discuția)
Cerere răspuns urgent - solicitare de plată pentru ridicare premiu concurs coca cola mioara strechioiu mioara strechioiu Bună ziua am primit un awb cu un nr de urmărire a unui premiu din Marea Britanie am plătit suma de 309 euro unde mi se dădeau 72 ore pentru a primi ... (vezi toată discuția)
Achizitie catel din strainatate, posibila inselaciune cu asigurarea daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna seara , as avea o intrebare ; daca am vorbit prin email cu o persoana sa imi livreze gratis un catel si eu doar sa ii platesc suma de 50 ron ... (vezi toată discuția)