avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Plan SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Plan SSM

vreau si eu un model de plan anual de masuri ssm.Ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 18:59, 25 Martie 2015
Nu exista un model general aplicabil la orice activitate.
La baza intocmirii planului de prevenire si protectie in domeniul ssm se afla identificarea si evaluarea riscurilor profesionale de la locurile de munca/ posturile de lucru, pentru activitatile desfasurate si echipamentele tehnice de munca utilizate, pentru meseriile care concura la desfasurarea activitatii firmei.
Un ghid pentru evaluarea riscurilor profesionale, care are in anexa si un model de plan de prevenire si protectie in domeniul ssm gasiti pe site-ul Inspectiei muncii.
[ link extern ]
Un cap de tabel pentru plan gasiti in anexa 7 la Normele metodologice de aplicare a legii ssm nr.319/ 2006, aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Planul de prevenire si protectie nu este anual. Plan de prevenire si protectie se intocmeste in baza evaluarii riscurilor. Atata timp cat evaluarea riscurilor nu se modifica planul de prevenire si protectie ramane neschimbat si nu se intocmeste nici intr-un caz anual.

Art. 46 din NM de aplicare Leg 319/2006M aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari.

(1) Conform prevederilor art. 13 lit. b) din lege, angajatorul trebuie sa intocmeasca un plan de prevenire si protectie care va fi revizuit ori de câte ori intervin modificari ale conditiilor de munca, la aparitia unor riscuri noi si in urma producerii unui eveniment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Planul de prevenire si protectie narcisa_narcisa narcisa_narcisa Buna seara. Care e cea mai corecta/ buna metoda de a intocmi planul de prevenire si protectie pentru o firma de constructii.? hg 300/ 2006. - un plan pe ... (vezi toată discuția)
Ssm mihaelagaitan mihaelagaitan as dorii documente editabile pentru ssm invatamant (vezi toată discuția)
Plan de prevenire si protectie anymaryh anymaryh Buna seara! Va rog, ma puteti ajuta cu un model de plan prevenire si protectie pentru functia de primitor distribuitor materiale si scule? In speranta ca voi ... (vezi toată discuția)