avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Este obligatorie folosirea in produsele alimentare a ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Este obligatorie folosirea in produsele alimentare a sarii iodate sau iodurate?

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti, am citit HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara si la Art. 3 spune urmatoarele: In hrana animalelor si in industria alimentara utilizarea sarii iodate este optionala, cu exceptia fabricarii painii si a produselor de panificatie. am inteles ca de comercializat este obligatoriu sa fie sare iodata, dar in alimente procesate in afara de produsele de panificatie) este obligatoriu folosirea sarii iodate? exista vreo sanctiune daca nu se foloseste sarea iodata in procesarea alimentelor? -eu am gasit doar pentru comercializarea sarii iodate. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: zatara76 , utilizator 18:58, 25 Martie 2015
Buna sa va fie inima....se foloseste sarea iodata in alimente deoarece iodul are un rol foarte important pt hormonii tiroidieni foarte necesari pt functionarea organismului si pt ca intr-o alimentatie obisnuita organismul nu gaseste iodul necesar cum de altfel gaseste fier, fosfor sau calciu...in plus fata de acest aspect ce companie din aceasta lume din alimentatia publica credeti ca ar folosi sare de mare de ex,care este mai scumpa...la nivel mondial este reglementat de guverne sa se foloseasca sare iodata....sarea fina pe care o cumparam de la magazin care este f rafinata si compusii care ii trebuiesc organismului sunt inlocuiti duce la afectiuni grave....cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzator magazin mixt adinaoancea22 adinaoancea22 Buna ziua, Vreau sa-mi infiintez un SRL - magazin mixt(alimente, detergenti, etc) Legea imi da dreptul de a vinde in magazinul meu(produse alimentare, ... (vezi toată discuția)
Import de ulei vedetel din tara menbra danuuu danuuu care sunt conditiile pentru a putea face achizitii intercomunitare de ulei? daca ma poate ajuta cineva (vezi toată discuția)
Lista limente tva 9% claudiaP claudiaP Buna ziua, Unde pot vizuaiza o lista a alimetelor la care se aplica TVA 9%? (vezi toată discuția)