avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta civila definitiva si irevocabila divort - ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta civila definitiva si irevocabila divort - fara certificat de divort

Salut.

Poate cineva sa-mi spuna in baza carei legi nu se ofera certificat de divort?
Peste tot unde imi trebuie certificat de divort trebuie sa explic ca sentinta civila de la judecatorie inlocuieste certificatul de divort si nu-mi elibereaza nimeni certificat de divort.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
Inconnu29, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:35, 25 Martie 2015
Daca ati divortat la instanta asa este legea.
Le explicati ca asa este legea romana.
Pe mine m-ar interesa legea, sau unde s-o caut. Din ce an este asa? Multumesc.
Eu le explic de fiecare data dar sunt trimis sa aduc certificat de divort. Nici macar la consulatul romaniei nu se stie asta. Cu greu i-am convins. Probabil au aflat intre timp din alte surse. Sunt trimis mereu pe drumuri dupa ceva ce nu exista.
Inconnu29, utilizator
Intre vechil cod al familiei din perioada comunista si noul cod civil nu exista deosebiri.
Asa este de mai bine de 50 de ani...

Nu trebuie sa ii convingeti verbal.
Le faceti cerere scrisa si le atasati hotararea judecatoreasca legalizata.
Daca trebuie sa dovedesc de 7 ori intr-o zi ca sunt divortat pentru diferite institutii ale statului, trebuie sa legalizez de 7 ori un document pentru a-mi fi recunoscute drepturile?
Nu e tot umblatura si cheltuiala?
De ce? Pt. ca nu cunosc ei legislatia tarii in care traiesc?
Inconnu29, utilizator
Hotararea legalizata o xeroxati si nu le-o lasati lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare transcriere casatorie si divort oti_s oti_s O persoana casatorita in strainatate si ulterior divortata trebuie sa faca transcrierea casatoriei si a divortului in registrele de stare civila romanesti, ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort definitiva- cetatean roman domiciliul in strainatate rxnvlp rxnvlp Buna ziua, in octombrie 2013 Judecatoria Iasi a decis sentinta definitiva si irevocabila de divort, prin acord, fara minori. In martie 2014 aceasta ... (vezi toată discuția)