avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Probleme contor energie electrica.
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Probleme contor energie electrica.

Buna seara.Rog un raspuns daca se poate,referitor la:
-care este termenul prevazut de lege privind obligativitatea Enel de a schimba contorul de energie,deoarece expira din punct de vedere metrologic.
-termenul prevazut de lege privind verificarea periodica a contorului de energie electrica.Conform Contractului Enel este prevazuta obligativitatea de a verifica periodic contorul(art.6 pct.d )dar nu este specificata perioada cand trebuie efectuata aceasta verificare.Am cautat pe internet dar nu am reusit sa gasesc un raspuns la cele aratate mai sus.Am solicitat un raspuns(email )din partea distrib.de energie dar nu am primit inca un raspuns.De aceea rog un raspuns daca este posibil.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters220737 , utilizator 18:50, 28 Martie 2015
Fiti amabil si explicati-mi si mie cum efectuati estimarea consumului,ca sa inteleg si eu.Cu stima.
In primul rand boilerul consuma mult (functie de cata apa calda folositi). Detalii pe [ link extern ]

Pentru a incalzi un metru cub de apa cu 50 de grade Celsius, consumul este de 58 kWh.

Hidroforul poate consuma si el mult.

Un consum mediu de 292 W conduce la 7 kWh in 24 de ore.

Eu de ex. am un consum mediu pe timp de noapte de 200 W: functioneaza calculator, router, modem, frigider, congelator, restul aparatelor in stand-by. Sigur, frigiderul si congelatorul consuma mai mult, dar nu functioneaza tot timpul la putere maxima, de aceea vorbesc de consum mediu.

Tinand cont ca asta e consumul mediu cel mai mic, prin folosirea altor aparate consumul mediu pe timp de zi creste temporar peste 200 W, deci consumul meu mediu pe intreaga zi (zi+noapte) este mai mare de 200 W.

In Olanda consumul mediu pentru o familie de doua persoane este de 3360 kWh/an, caruia ii corespunde un consum mediu de 383 W. Dvs. va situati sub acest nivel, de aceea am estimat consumul ca mic pentru o familie. Pentru Romania nu am cautat statistici, dar stiu ca romanii se invatasera energofagi.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
tgeorgescu, utilizator
Sincere multumiri dl.tgeorgescu pentru timpul si amabilitatea de a ma ajuta in a intelege sit.referitoare la contorul de energie electrica.Intrucat se pare ca pe acest sit si la aceasta sectiune sant putini care pot oferi o solutie la astfel de probleme precum cea descrisa de mine.In sfarsit azi am primit un raspuns la sesizarea mea referitoare la probl.contor.Pentru remedierea sit.am posibilitatea de a alege una din variantele specificate in rasp..Sincer sa fiu,am ramas placut surprins de raspunul dat cu promtitudine din partea distr. de energie.
In cazul meu: frigider + congelator = 50 W (consum mediu de catalog), calculator = 100 W, restul aparatelor = 50 W.
Interesant ce afirmati referitor la frigider+congelator,asa poate este situatia si la mine (una este in cataog si alta in realitate).Abia astept sa primesc un aparat de contorizare individuala pe aparat de la fiul meu din Wiena,si atunci o sa vad consumul real pe fiecare aparat.Vazand ca aveti cunostiinte f.bune in domeniu,rog un raspuns referitor la afisajul contorului(ENERLux cu afisaj electronic,marca AEM),la contorul meu afisajul este:007682,este bun asa?Doar astea sant cifrele care trebuie sa fie pe afisaj?Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Contor electric lungus lungus ce se poate intampla daca la citirea unui contor electric se gaseste mai putin decat s-a factirat? adica s-a platit in plus cu , sa zicem,1000 kw. (vezi toată discuția)
Enel si facturile de regularizare savuM savuM buna ziua Vin cu o alta problema pe care o avem cu toti ENEL.In luna februarie am primit o factura de regulalizare in valuare de 2600 ron{ap 3 ... (vezi toată discuția)
Abuz "enel" lary_alexandra2 lary_alexandra2 In martie 2010,la schimbarea numelui din contract,mi s-a instalat un nou contor ( contracost, pt. care nu am primit bonul de miscare al contorului si nici nu ... (vezi toată discuția)