avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bloc nou neracordat la curent electric
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bloc nou neracordat la curent electric

Buna ziua.
In urma cu un an m-am mutat intr-un bloc nou construit.
Dezvoltatorul ne-a dus cu vorba si ne-a convins sa amanam incheierea unui contract individual la curent electric,iar noi,ca niste buni cetateni si cumparatori intelegatori,am acceptat.
Acum,dupa un an si ceva...cand am solicitat spus ca ne-am decis sa incheiem contractul separat,dezvoltatorul ne spune ca nu exista decat o singura varianta: sa preluam contorul pe asociatie si iecare proprietar/locatar sa-si plateasca energia electrica consumata individual in apartament la asociatie. Cum asa?? #-o
In toata perioada asta i-am platit lui.Ii vine o singura factura pe numele lui pt care el incasa de la noi banutii.De mentionat ca acesta locuieste perete in perete cu blocul(are o vila) si blocul este o extindere a casei lui.
Mai exista asa cazuri? Este legal? Imi este frica sa merg la eon, deoarece ma gandesc ca daca ceva este ilegal in povestea asta,ne inchide urgent curentul electric.
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Alina amarandei , utilizator 16:13, 27 Decembrie 2023
Daca exista contoare individuale incheiati contract direct cu furnizorul de energie.

Cum repartiza "dezvoltatorul" cheltuielile, in ce baza?
Furnizroul nu are de ce sa inchida curentul electric.
Buna.
In primul rand multumesc pt raspuns.
Exista niste contoare pt fiecare apartament,dar nu sunt fiscalizate.Cred ca sunt niste contoare pt organizarea de santier.
Incheiati contract cu furnizorul care va monta un contoar corespunzator.
Urmăresc cu interes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)
Contract enel cls cls Buna ziua. Am cumparat anul trecut un apartament de la un dezvoltator care nu a depus nici un efort pentru a solicita incheierea contractelor individuale la ... (vezi toată discuția)
Racordare la reteau electrica apartament bloc + trimitere in judecata dezvoltator kompera kompera Buna ziua, Din 2015 ma numar printre cei care au trecut in contract \"apartament cu toate utilitatile\". Asa este, insa curentul electric si acum este in ... (vezi toată discuția)