avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Doamnelor,domnilor avocati un raspuns corect pe LEGEA ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Doamnelor,domnilor avocati un raspuns corect pe LEGEA 544.2001 Informatie publica ?

Solicitare informatie pe legea 544/2001, termen actionare in instanta institutie publica
Exemplu de caz : Pe data de:05.03.2015 am facut o cerere pe legea 544/2001 la o primarie comunala.Privind liberul accest la informatiile publice. Solicitam sa mi se raspunda cine imi lucreaza un teren agricol situat pe raza comunei respective. Nu am primit instiintare in termen de 10 zile. Sun sigur ca raspunsul nu va venii sau daca va venii va fii eronat . Cum si dupa cate zile pot chema in judecata primaria pentru a-mi raspunde ? Dupa trecerea celor 30 zile ? Trebuie sa fac reclamatie administrativa ? Si mai astept inca 30 zile pentru a mi se raspunde si la reclamatia administrativa ? Sau cum ? Va rog si va multumesc







Aceasta informatie intra ori nu intra in sfera de aplicare a legii 544/2001.?

Terenu il detin cu acte in regula- In cadru primariei exista un registru agricol ? In acest registru agricol ,nu este tinuta o evidenta cu terenurile agricole ? Cine le lucreaza ? Cu ce sunt cultivate ?.
, Cu si de la cine pot afla aceasta informatie ??? Privind cultivarea teren agricol de catre terte societati comerciale ? Care este instituti abilitata in ami da un raspuns corect si clar ?
Ce ar trebui sa intreprind pentru a afla ?
Sunt intr-o situatie delicata
De circa 3 ani de zile o societate comerciala imi cultiva fara acordul meu un teren agricol situat in extravilanul unei comune. Incepand de la primar la secretar si agent agricol nu vor sa-mi spuna care ste societatea. Sateni cetatenii din comuna cunosc realitatea dar si ei se fac ca ploua si nu stiu .. Am incercat si la politie.Degeaba ! Imi spun ca nu sau desfiintat limitele de hoatar si ca nici cu forta ori sub amenitare nu este cultivat-Deci nu poate fii vorba de o tulburare de posesie. De sa fac ? Carei institutii a statului roman sa ma adresez ?
Cu deosebita stima
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 20:43, 26 Martie 2015
art.22 din Legea 544/2001
(1) În cazul în care o persoană se consideră vătamată în drepturile sale, prevăzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială domiciliază sau în a cărei rază teritorială se află sediul autorităţii ori al instituţiei publice. Plângerea se face în termen de 30 de zile de la data expirării termenului prevăzut la art. 7.
(2) Instanţa poate obliga autoritatea sau instituţia publică să furnizeze informaţiile de interes public solicitate şi să plătească daune morale şi/sau patrimoniale.
Faceți o plângere penală în scris, fără încadrare în vreun text de lege cum că proprietatea d-voastră a fost încălcată de autori necunoscuți și solicitați găsirea vinovaților. .
În registrul agricol este trecut proprietarul dovedit cu acte, care și plătește impozitul.prin urmare Primăria nu are ce răspuns să vă dea deoarece nu primăria are dreptul să închirieze terenurile proprietate privată(deci terenul d-voastră) . și nu stă în atribuțiunile primăriei să păzească proprietățile. Da, dacă terenul era al primăriei, aveați tot dreptul să solicitați să vi se comunice cui a concesionat primăria terenul deci informații de interes public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la sectia de contencios administrativ shoni17 shoni17 Buna ziua, Va rog sa descrieti procedura de inaintare a unei plangeri la sectia de contencios administrativ in legatura cu refuzul tacit de a raspunde la o ... (vezi toată discuția)
Reclamatie administrativa veitina veitina Am depus o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, pe care am si inregistrat-o in data de 28.Aug ,dar ... (vezi toată discuția)