avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA,Registrul de evidenta fiscala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA,Registrul de evidenta fiscala

daca am PFA pe norma de venit este obligatoriu sa tin evidenta incasarilor in Registrul de evidenta fiscala? intreb deoarece intr-un loc am gasit ca trebuie sa tin evidenta incasarilor,iar azi am gasit ca nu este obligatoriu :"De asemenea, contribuabilii care obtin venituri determinate pe baza normei anuale de venit nu au obligatii de completare a Registrului de evidenta fiscala si de conducere a evidentei contabile."
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 15:46, 27 Martie 2015
Potrivit art. 49 alin. (8) din Codul fiscal, modificat prin O.U.G. nr. 80/2014, contribuabilii care desfăşoară activităţi pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au obligaţia să completeze numai partea referitoare la venituri din Registrul de evidenţă fiscală şi nu au obligaţii privind evidenţa contabilă.
De la 01.01.2015 registrul jurnal de incasari si plati este inlocuit -TEORETIC - de registrul de evidenta fiscala, doar ca modelul şi conţinutul registrului de evidenţă fiscală vor fi aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice, act ce se lasa asteptat inca....
Apoi, sa nu uitam ca toate entitatile impozabile au obligatia conducerii jurnalului de cumparari si a jurnalului de vanzari.
multumesc mult si inca ceva,pentru pensionari cu PFA cu norma de venit sunt ceva reduceri la impozit sau sanatate ca la salariati?
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
dienusa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registre pfa norma venit lord_costin lord_costin Buna ziua, As dori sa aflu pentru PFA la norma de venit de ce registre am nevoie. Din ce am inteles obligatoriu este doar Registru de Evidenta Fiscala unde ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa Remus47 Remus47 Am un PFA la norma de venit. Trebuie sa tin contabilitate ? Exista riscul unui control financiar si cum ar putea sa decurga daca eu nu tin contabilitate ( ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala neculaiemilian neculaiemilian Am infiintat o intreprindere individuala neplatitoare de tva cu norma fixa de venit va rog sa imi spuneti daca imi mai trebuie freun tip de registru contabil ... (vezi toată discuția)