avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1300 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Operare firma straina din Romania
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Operare firma straina din Romania

Buna ziua,

Se pune urmatoarea intrebare:
Daca operez (din Romania) o firma de comert online infiintata intr-o alta tara din UE (in cazul de fata Irlanda), trimit colete doar extern (intracomunitar si extracomunitar) din Romania (pentru ca produsele imi vin aici), trebuie sa infiintez o sucursala in Romania?
E considerata evaziune fiscala conform legislatiei romane?
Mentionez urmatoarele:
- produsele comercializate sunt produse creatii proprii, manufacturate in China;
- de expeditia coletelor ma ocup personal deci nu se pune problema angajatilor;

Va multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Sucursala in romania alexstacescu alexstacescu Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: Societate comerciala straina, inregistrata intr-o tara membra UE, cu obiect de activitate Comertul Online, ... (vezi toată discuția)
Tva la export extracomunitar nicubila nicubila Buna am o problema legata de TVA si care devine din ce in ce mai ciudata pe masura ce inaintez catre forurile superioare fiscale sa cer o pozitie ... (vezi toată discuția)
Magazin online cu ceai manusa manusa Buna ziua, doresc sa-mi deschid un magazin online cu ceai adus din china(o sa fie reprezentanta unui brand din USA) si as vrea sa stiu daca trebuie sa am ... (vezi toată discuția)