avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Licenta de teansport pt autoutilitara de 3.5t
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Licenta de teansport pt autoutilitara de 3.5t

Buna seara va supun atentiei urmatorul aspect: detin o platforma de tractari auto de 3.5t,imn in ro,pe persoana fizica,detin pfa cu codurile caen respective,am mers la ARR si ISCTR si am intrebat ce trebuie sa fac pt a fi in legalitate si a nu avea probleme pe drum,in fine,am fost indrumat catre o scoala de manager de transport,am luat examenul,am platit asigurare de risc,am completat formularele pt licenta de transport si copie conforma,am achitat toate taxele de licentire(1070 ron),am depus dosarul pt licenta la ARR si a ramas sa ridic licenta in termenul legal.Acum vine surpriza am fost la ARR si mi s-a spus ca nu au normele de aplicare pt 3,5 t si ca sa merg asa,dar nu pot sa atasez remorca ca depasesc 3,5 t si atunci imi trebuie licenta,le-am spus ca deocamdata nu am remorca proprietate .Masina are tractabil 2t omologat RAR,am facut si scoala de soferi pt categoria BE,mi s-a spus ca trebuie sa imi cumpar remorca sau sa inchiriez una pt a primi LICENTA .Poate cineva sa ma lumineze si pe mine sau sa ma invete ce sa fac,va spun sincer ca.....nu mai stiu ce sa fac#-o:sorry::)
Cel mai recent răspuns: marianned , utilizator 18:26, 14 Ianuarie 2016
Este o tampenie pe care legislatie romaneascaa balmajit-o in buna traditie de la noi!

Acum inca ceva: nu stiu daca stiti, dar in Regulamentul PE 1071/2009, pt. transportul de vehicule avariate/defecte, nu se aplica prevederile din respectivul act.
Cand regulamentul a fost ,,transpus" in legislatia romaneasca, a ,,aparut" urmatoarea formulare : ,,este exceptat transportul necomercial de vehicule avariate/defecte"
Intrebati-i pe cei de la isctr/arr de cand au ei dreptul sa ,,interpreteze" acte ale Parlamentului European ?!
Ca parlamentarii au votat ca oile, fara sa stie ce le-au bagat ,,transportatorii" sub nas.
Si mai intrebati-i cum procedati (timp de conducere, pauza, stiti despre ce e vorba!), cand va deplasati din A in B fara remorca si va intoarceti cu remorca?
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
Admin, administrator
eu vreau sa fac transport/tractare contra cost si legislatia spune ca intreprinderile care efectueaza transport de auto defecte sau avariate se autorizeaza de autoritatea competenta prin "norme",in ceea ce priveste timpii de condus,atunci cand merg fara remorca sunt exceptat de la reg 521,cu remorca atasata trebuie sa merg pe diagrama.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
Admin, administrator
Sa lamurim lucrurile:
Autoritatea Rutiera Romana nu elibereaza licenta de transport pentru vehiculele cu MTMA mai mica sau egala cu 3.5 t. Punct.
Dar daca sunteti supus controlului in trafic si MTMA a ansamblului vehicul tragator+remorca depaseste 3.5 t., conform legislatiei in vigoare acest fapt constituie contraventie si ati fi amendat.
Despre tampenia asta ziceam la inceput, dar s-o lasam balta !
Ca sa ocoleasca acest fapt si sa va elibereze licenta de transport (adica sa va ia banii), aia de la arr va cer sa aveti remorca si sa o aveti intr-una din urmatoarele situatii : in proprietate, in leasing, cu contract de imprumut, ATENTIE!nu accepta comodatul
Va vor elibera licenta de transport pt. ansamblul de vehicule, ansamblul avand MTMA>3,5t.

Concluzia:
cat timp MTMA <3,5t puteti cara cate harburi doriti, n-aveti nevoie de vreo licenta de transport, indiferent de ce ati ,,invatat" d-voastra la cursul de manager de transport marfa si indiferent de ce va spun cei de la arr!
Un amendament: chiar cu MTMA<3,5t, daca va plimbati prin Germania, atentie la BAG, Bundesamtes für Güterverkehr!
Dar un manager de transport stie despre ce restrictii/cerinte e vorba, nu mai intru in amanunte.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
DlGoe, utilizator
da ma rog, ms frumos ,din pacate tot legislatia noastra......e problema:),eu am ivatat la curs dar problema mea era o exceptie(platforma depanare tractare)si in baza legii de anul trecut societatea care desfasoara astfel de activitati trebuie sa fie "autorizata de ARR prin norme",pt a infiinta PFA am avut nevoie de o diploma de specializare,respectiv manager de transport pt ca masina mea este de 3,5 t,permisul meu este B,BE si nu imi trebuie "fostul atestat"mai nou certificat de competenta profesionala sofer.O zi buna si ms pt raspuns:)
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
pdaniel1975, utilizator
Cu aceeasi problema ma confrunt si eu . Nu pot obtine licenta pentru platforma auto de 3.5 T , iar cand vad ISCTR -ul imi cam tresare inima .
Am auzit de colegi pe care i-au oprit si amenintat cu amenzi , dar nu am auzit sa se lase cu altceva , inafara de amenintari .
Daca stie cineva cum se obtine acea licenta , sau daca e sigur ca nu trebuie acea licenta , rugam sa ne lumineze !

Alte discuții în legătură

Isctr - licenta transport 3.5t - autoplatforma cezarcezar1 cezarcezar1 Buna ziua . Astazi am fost oprit de ISCTR , in timp ce conduceam o autoplatforma de 3.5 T , incarcata cu o masina mica . Mi s-a cerut licenta de transport ( nu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi deschid o firma de transport marfa. V2000 V2000 Buna ziua vreau sami deschid o firma de transport marfa dar cu o autoutilitara de la 2,8 t la 3,5t prelata sau dubă intre 5 si 10 europaleti in ... (vezi toată discuția)
Licenta de transport valabila din 5.03.2013 mikitud mikitud Buna ziua, Pentru o masina de transport marfa de 2500kg al carui proprietar este o persoana fizica este necesara aceasta licenta? Masina este folosita pentru ... (vezi toată discuția)