avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cine intocmeste facturile?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cine intocmeste facturile?

Fals sau eronat?Intr-o societate pe actiuni cu compartimente bine stabilite,contabiltate,tehnic,personal,etc,personalul din contabilitate care contabilizeaza activitatea financiar contabila a societatii are voie sa intocmeasca si sa emita facturi pentru societatile cu care are contracte in derulare in caltate de clienti?Iin societate exista personal responsabil de contract in functie de client acele persoane au obligatia sau nu de a intocmi facturile pentru societatile pe care le urmareste in derularea contractului?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:02, 30 Martie 2015
Buna ziua,
Intr-o societate, conf Ordin MFP 2226/2006 se stabileste prin decizie scrisa personalul imputernicit sa dea numere si sa intocmeasca facturi, in baza unor proceduri proprii.
Da,si sunt pareri diferite in ceea ce priveste legalitatea.Punctul meu de vedere este clar,,persoana care contabilizeaza facturile nu are voie sa intocmesca facturi
Buna seara,
Nu vad ce probleme ar putea sa existe privind legalitatea. Deciziile se intocmesc de catre administrator, persoana responsabila intr-o firma de organizarea si conducerea contabilitatii, conf art 10 Lg 82/1991. Acesta imputerniceste directorul economic sau contabilul sef pt conducerea contabilitatii, ori externalizeaza serviciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare tipizate dona77 dona77 Stiu ca facturile, chiar si chitantele, nu mai au regim obligatoriu tipizat (se pot emite si intr-un format de calculator); la fel este si cu restul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal facturi meduard meduard buna ziua ! stiu ca la sfarsit de an sau luna se face un proces verbal in care se noteaza nr si seria facturilor si avizelor emise din carnet precum si cele ... (vezi toată discuția)
Contract de consultanta bodoio bodoio Un Birou Expert Contabil ce apartine sotiei administratorului care conduce o societate A, are voie sa incheie un contract de consultanta ( intocmire, ... (vezi toată discuția)