avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită proces castigat - care sunt etapele urmatoare?
Discuție deschisă în Executare silită

proces castigat - care sunt etapele urmatoare?

Buna ziua,

am castigat un proces pe dreptul muncii, unde instanta a decis ca fostul angajator sa imi plateasca salariile "majorate, indexate şi reactualizate" si reintegrarea in munca.
Inca nu am primit sentinta prin posta, dar as vrea sa stiu care sunt pasii urmatori comunicarii ei si a cui treaba este sa calculeze sumele privind salariile majorate, indexate si actualizate? A mea sau a a angajatorului?
Exista ceva termene pentru plata banilor?
Va adresez aceste intrebari deoarece, pentru nu stiu ce motiv, avocatul nu-mi raspunde la telefon si chiar acum cand "am ajuns la mal" nu stiu ce mai trebuie facut.
In plus, este posibil ca sentinta sa nu o pot executa acum? Cum s-ar putea opune fostul angajator?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 10:00, 24 Iunie 2009
Userul a intrebat altceva.
Va multumesc pentru raspunsuri.
trebuie sa aveti rabdare sa se scurga termenul legal , iar daca partea adversa, respectiv angajatorul nu a depus recurs, puteti face hotararea definitiva.Apoi faceti o cerere de executare adresata unitatii la care ati lucrat.
Astfel cum a aratat si pakos mai sus, hotararile judecatoresti pronuntate in litigii de munca sunt definitive si executorii de drept.

Chiar daca partea potrivnica va promova calea de atac a recursului, dispozitiile art. 278 Cod procedura civila permit punerea ei in executare, chiar daca hotararea judecatoreasca nu este irevocabila.

Intrucat interesul, in cauza, il justificati dvs., trebuie sa solicitati, in scris, punerea hotararii judecatoresti in executare imediat ce va este comunicata de catre instanta.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Gabriela Pintea a scris:

Astfel cum a aratat si pakos mai sus, hotararile judecatoresti pronuntate in litigii de munca sunt definitive si executorii de drept.

Chiar daca partea potrivnica va promova calea de atac a recursului, dispozitiile art. 278 Cod procedura civila permit punerea ei in executare, chiar daca hotararea judecatoreasca nu este irevocabila.

Intrucat interesul, in cauza, il justificati dvs., trebuie sa solicitati, in scris, punerea hotararii judecatoresti in executare imediat ce va este comunicata de catre instanta.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Tocmai asta a pus in evidenta userul... nu i s-a comunicat hotararea judecatoreasca! In rest sunt aplicabile dispozitiile din Codul de proc. civ. dupa comunicarea hotararii judecatoresti.

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma informati adrian68 adrian68 buna ziua,sunt divortat de 10 ani ,sentinta este definitiva si executorie si anul acesta vreau sa ma recasatoresc si mi sa spus de la starea civila ca sentinta ... (vezi toată discuția)
277 codul muncii - refuzul de a face plata pana la recurs = infractiune? andra1234 andra1234 intrebare: un angajat a castigat in instanta drepturi salariale, societatea nu a primit inca hotararea judecatoreasca astfel incat sa o poata contesta ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare - se mai investeste cu formula executorie? cassy cassy va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez deaorece: azi verificand un dosar pe site Tribunalului mi-a aparut cu rosu in fata ... (vezi toată discuția)