Gabriela Pintea a scris:
Tocmai asta a pus in evidenta userul... nu i s-a comunicat hotararea judecatoreasca! In rest sunt aplicabile dispozitiile din Codul de proc. civ. dupa comunicarea hotararii judecatoresti.
Astfel cum a aratat si pakos mai sus, hotararile judecatoresti pronuntate in litigii de munca sunt definitive si executorii de drept.
Chiar daca partea potrivnica va promova calea de atac a recursului, dispozitiile art. 278 Cod procedura civila permit punerea ei in executare, chiar daca hotararea judecatoreasca nu este irevocabila.
Intrucat interesul, in cauza, il justificati dvs., trebuie sa solicitati, in scris, punerea hotararii judecatoresti in executare imediat ce va este comunicata de catre instanta.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Pana la urma era vorba de necomunicarea hotararii judecatoresti, desi una din parti a fost in sala de sedinta cand instanta s-a pronuntat in favoarea acelei parti. "elfulina" a intrebat, acesteia i-ati raspuns, nu au fost si alti useri cu acelasi subiect. In rest, consider ca nu este cazul sa fac teorie in materia procedurii civile cu privire la punerea in executare a unei hotarari judecatoresti.
tudorioan a scris:
Gabriela Pintea a scris:
Tocmai asta a pus in evidenta userul... nu i s-a comunicat hotararea judecatoreasca! In rest sunt aplicabile dispozitiile din Codul de proc. civ. dupa comunicarea hotararii judecatoresti.
Astfel cum a aratat si pakos mai sus, hotararile judecatoresti pronuntate in litigii de munca sunt definitive si executorii de drept.
Chiar daca partea potrivnica va promova calea de atac a recursului, dispozitiile art. 278 Cod procedura civila permit punerea ei in executare, chiar daca hotararea judecatoreasca nu este irevocabila.
Intrucat interesul, in cauza, il justificati dvs., trebuie sa solicitati, in scris, punerea hotararii judecatoresti in executare imediat ce va este comunicata de catre instanta.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea
A-ha! :giggle: Recititi primul dvs. post, poate-mi spuneti si mie ce legatura exista intre executia vremelnica si hotararile judecatoresti irevocabile, desigur, raportandu-va la prezentul topic.
A, sa nu uit: raspunsul meu era pentru cea/cel care a pus intrebarea!
Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Buna ziua,
am castigat un proces pe dreptul muncii, unde instanta a decis ca fostul angajator sa imi plateasca salariile "majorate, indexate şi reactualizate" si reintegrarea in munca.
Inca nu am primit sentinta prin posta, dar as vrea sa stiu care sunt pasii urmatori comunicarii ei si a cui treaba este sa calculeze sumele privind salariile majorate, indexate si actualizate? A mea sau a a angajatorului?
Exista ceva termene pentru plata banilor?
Va adresez aceste intrebari deoarece, pentru nu stiu ce motiv, avocatul nu-mi raspunde la telefon si chiar acum cand "am ajuns la mal" nu stiu ce mai trebuie facut.
In plus, este posibil ca sentinta sa nu o pot executa acum? Cum s-ar putea opune fostul angajator?
Va multumesc anticipat.
~ final discuție ~