avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic

Buna ziua,
ma intereseaza daca pot sa fiu consilier juridic la o firma daca nu sunt inregistrata in Tabloul cosilierilor juridici si avand in vedere faptul ca nu am mai fost consilier juridic pana acum. In acest caz, voi putea reprezenta firma in instanta? voi putea semna acte in numele firmei si in ce calitate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 16:36, 28 Martie 2015
Inregistrarea in Colegiul Consilierilor Juridici nu este obligatorie.

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,

Legea consilierilor juridici mentioneaza ca acestia pot constitui asociatii profesionale, nu ca sunt obligati sa o faca. Rezulta deci ca puteti fi consilier juridic daca indeplinti celelalte conditii (absolventa de Drept in primul rand, vedeti si celelalte conditii din legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic).

Conform legii, consilierul juridic angajat in munca are statut de salariat. Puteti semna acte in calitate de consilier juridic, ca angajat.

Succes,
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare jurist neinscris in corpul consilierilor juridici lidi02 lidi02 pot ocupa postul de jurist la o unitate sau e neaparat nevoie de a ma inscrie intai in Colegiul consilierilor juridici/ Multumesc (vezi toată discuția)
Legi aplicabile consilierilor juridici angajati cu contract de munca Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate explica si mie cineva in sfarsit mai clar ce legi, ce drepturi si obligatii si ce statut se aplica consilierilor juridici care sunt ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate Corina Dina Corina Dina Tot incerc sa ma lamuresc , consilierul juridic nu poate fi si traducator autorizat? Am citit articolul din legea 514 despre incompatibilitati ... (vezi toată discuția)