avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere student
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere student

Buna ziua

Din octombrie 2014 este deschis proces pentru plta pensiei de intretinere pentru copil major, „student”. Am folosit ghilimele pentru ca de la facultate am primit adresa ca este inscris, dar nu a trecut pe la cursuri si nu a dat niciun examen in sesiunea de iarna, fiind considerat fara activitate. Precizez ca e student in anul I, la zi. Anul trecut scolar, 2013-2014, la fel, s-a inscris la postliceal, dar in decembrie a fost exmatriculat din cauza absentelor (nu a dat pe la scoala). Dar si atunci a cerut pensie de intretinere. Atunci instanta i-a dat pentru cele 3 luni cand a fost inscris.
Ce sanse sunt ca cererea sa fie respinsa? Pot invoca reaua credinta a lui? Faptul ca se inscrie, dar nu merge la cursuri? Si in instanta am spus ca nu am nimic impotriva sa platesc, dar sa frecventeze. Dar in aceasta situatie...
Orice sfat/parere imi este de ajutor.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adela01 , utilizator 18:46, 1 Iulie 2015
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la ordonanta presedintiala de suspendare a executarii pana la solutionarea apelului. Cand si unde se depune. Si cum trebuie formulata.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara major antoniu.mihaela antoniu.mihaela buna ziua.fiul meu din prima casatorie caruia ii platesc pensie de intretinere s-a inscris anul trecut la o facultate id .pe baza adeverintei de inscriere a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru major herate herate am un baiat de 20 de ani inscris la o facultate cu invatamant la distanta caruia ii platesc pentie de intretinere.mentionez faptul ca el a platit numai taxa de ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie intretinere student care nu frecventeaza cursuri dar aduce adeverinta cosminbot cosminbot Cum pot sa procedez pentru a sista pensia de intretinere pentru un copil din afara casatoriei care are 23 ani, a facut trei ani de facultate la zi ,avand ... (vezi toată discuția)