avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu de crestere a copilului

Buna seara,

Doresc sa intru in concediul de crestere a copilului iar indemnizatia primita pe perioada stabilita de comun acord cu angajatorul (1 an) presupune sa nu am venituri din alte surse (mai mari de 3000 de lei) sau sa nu am un alt loc de munca. Mentionez ca in octombrie 2014 am infiintat o Intreprindere Individuala, cu doi angajati al carei titular sunt – dar am doar acest statut, nu si de angajat al aceleiasi Intreprinderi Individuale. Intrebarea mea este daca sunt eligibil pentru indeminzatia de concediu de crestere a copilului de la locul meu de munca (o companie multinationala). In OUG 111/2010 nu se specifica clar daca in calitate de TITULAR al Intreprinderii Individuale si NEFIIND ANGAJAT al acesteia pot sa incep demersurile pentru primirea indemnizatiei de crestere a copilului de la actualul meu loc de munca, fara sa am surpriza ca undeva in viitor sa trebuiasca sa returnez aceasta indemnizatie.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: reactor , utilizator 14:21, 22 Aprilie 2015
1. - Cand s-a modificat OUG 111/2010 trebuia sa se modifice si Normele de aplicare pentru a se stabili sursa de venituri pentru cei 3.000 lei anual.
- Nemodificarea Normelor face ca AJPIS sa nu stie cum sa procedeze in asemenea cazuri.

2. Va recomand sa puneti intrebarea direct la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

3. V-as ruga sa postati si aici raspunsul de la ANPIS poate mai foloseste si altora! Multumesc!
Va multumesc pentru lamuriri. Am adresat acest aspect celor de la Prestatii Sociale Brasov si am primit copy paste din OUG 111/2010. Le-am mentionat politicos ca am citit OUG 111/2010 inainte sa le fac aceasta sesizare si raspunsul la intrebarea mea nu se regaseste in actul respectiv de unde si necesitatea lamuririlor. Raspunsul primit nu m-a mirat defel: "OUG 111/2010 reglementeaza acordarea indemnizatiei si concediului pentru cresterea copilului.In raspunsul comunicat v-am mentionat prevederile
art.16 alin (3) lit. c) care, prin exceptie, permit realizarea de venituri supuse impozitului, in timpul concediului pentru cresterea copilului, in limita a 6 ISR pe an calendaristic.
Prin urmare, in conditiile reglementarilor legale actuale, plata indemnizatiei nu se suspenda daca nu se depaseste aceasta limita de venit."
Sper ca cei de la anps@prestatiisociale.ro sa fie mai informati si o sa revin cu raspunsul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice fara a fi platita ? vyky vyky In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice probono sau fara a fi platita ? Cum as putea proceda in mod legal ? Iar daca ar fi un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc sasugabriel sasugabriel buna ziua, sotia mea este titularul unei intreprinderi individuale care a realizat profit anul trecut si anul in curs dar a nascut recent si vreau sa intreb in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea a copilului+venituri suplimentare? ana_iordache ana_iordache Se poate primi indemnizatiea de crestere a copilului daca se realizeaza si alte venituri?Am vechime de 1 an de zile, insa detin o intreprindere individuala, si ... (vezi toată discuția)