avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilului

Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit" se poate? tinand cont ca platesc apx. 50 lei pe an.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:50, 8 Aprilie 2015
1. - Beneficiaza de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca prezinta dovada privind veniturile realizate în anul fiscal anterior celui în care s-a nãscut copilul şi/sau, dupã caz, dovada privind venitul calculat în vederea plãţii anticipate a impozitului, precum şi copia deciziei de impunere, eliberatã de autoritãţile competente.
- In cazul lui dovada este eliberata de Primarie si de Adm. financiara.

2. Pentru amanunte contactati Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care plateste indemnizatia sau direct bAgentia nationala (ANPIS), pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Trebuie suspendata activitatea? tinand cont ca nu obtine 3000 ron venit pe an!
1. OUG 111/2011 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului spune ca se suspenda orice activitatea daca vreti sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.

2. - Dar tot OUG 111/2010 spune ca puteti sa aveti venituri de cel mult 3.000 lei pe an calendaristic dar nu precizeaza daca din aceeasi sursa (care v-a permis sa intrati in CCC) sau din alte surse.
- De aceea ar fi bine sa intrebati la AJPIS sau la ANPIS (cum v-am mai spus si anterior).
Puteti suspenda activitatea PFA-ului , iar apoi s-o redeschideti pe durata CCC, chiar daca legea nu mai face referire si la sursa de provenienta a banil;or pe durata concediului.

Prin urmare, acestia pot fi obtinuti din aceeasi sursa care s-a luat in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CCC, dar si din alte surse.
Atunci de ce mai trebuie suspendata? subventii pot primi? ele nu sunt considerate venit!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cresterea a copilului+venituri suplimentare? ana_iordache ana_iordache Se poate primi indemnizatiea de crestere a copilului daca se realizeaza si alte venituri?Am vechime de 1 an de zile, insa detin o intreprindere individuala, si ... (vezi toată discuția)
Pfa nesuspendat in timpul concediului de maternitate, ce se intampla? Annamaria13 Annamaria13 Buna ziua, Am o nelamurire,daca ma poate ajuta cineva! Sunt in concediu de maternitate din luna iunie a acestui an si primesc indemnizatie de crestere a ... (vezi toată discuția)
In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice fara a fi platita ? vyky vyky In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice probono sau fara a fi platita ? Cum as putea proceda in mod legal ? Iar daca ar fi un ... (vezi toată discuția)