avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Licente blog de creatie
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Licente blog de creatie

Buna seara,

am vazut pe cateva bloguri urmatoarea nota:

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
[ link extern ] /

Blogurile apartin unor persoane care se ocupa cu creatia artistica si in care isi expun creatiile artistice cu poze si explicatii despre modul in care le-au lucrat, fara sa le prezinte pentru vanzare. As dori sa stiu exact ce inseamna si daca e valabila si in Romania.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:17, 30 Martie 2015
Din cate stiu, niciun tribunal romanesc nu a analizat valabilitatea unei licente pentru software sau multimedia, deci licenta ramane o conventie (contract) intre civili (drept international privat), iar legile nationale si tratatele internationale bat licenta. De ex. eu pot sa pretind ca am licenta pentru fotografiile cu Madonna puse pe website, dar sa fie o minciuna, caz in care cei care le reproduc sunt pasibili de pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografii ale materialelor protejate ce drepturile de autor Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala folosirea unor fotografii, pe mine ma intereseaza snapshot-urile facute in Windows asupra unor program sau web ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru videochat titus_steel titus_steel Buna ziua , am o intrebare preventiva sa adresez Domnilor Avocati . Sa zicem ca o persoana care lucreaza in domeniul video chat , banuiesc ca toata lumea ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)