avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se intampla cu creditele la banci,daca persoana ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se intampla cu creditele la banci,daca persoana care a luat banii a murit?

in seara asta,cumnatul meu a decedat.are credite la mai multe banci.ce se intampla cu creditele?trebuie platite de urmasi ori se sterg?multumesc pt raspuns,o noapte linistita!
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 14:29, 1 Aprilie 2015
Cele asigurate se recupereaza de la companiile de asigurari, cele neasigurate se recupereaza de la urmasii care accepta mostenirea .
multumesc pt raspuns.cand vorbiti despre "mostenitorii care accepta mostenirea",spuneti de sotie si copii?
Are sotie si copii ? Daca are si acestia accepta mostenirea, vor plati creditele in limita valorii bunurilor mostenite.
are sotie si copii....si o situatie extrem de proasta....multumesc pentru raspunsuri.o zi buna va doresc!
Dacă lasă bunuri moștenire, lasă și datoriile, în limita bunurilor lăsate moștenire. Dacă nu lasă bunuri, nu lasă nici datorii.

Alte discuții în legătură

Cine preia creditul sotului daca acesta a fost contractat inainte de casatorie? minouche minouche Sotul meu a decedat.Are doua credite neachitate contractate inainte de casatorie.Are 2 copii din alta casatorie mostenitori.Avem 2 imobile in comun cumpmarate ... (vezi toată discuția)
Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoria la banca daca datornicul moare? Gasile Gasile X are un imprumut de 25000 de euro la o banca, nu a returnat nici o rata bancii respective deoarece s-a imbolnavit iar dupa 3 luni de zile a murit, dealtfel X ... (vezi toată discuția)