avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Convorbiri telefonice personale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Convorbiri telefonice personale

Buna ziua
Mi se pot restrictiona convorbirile personale in timpul programului la serviciu pe telefonul mobil personal?
Pot fi sanctionat?
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2015
Olivier, utilizator
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 21:47, 31 Martie 2015
Buna ziua...depinde unde lucrati...la stat sau la privat...firmele private au anumite standarde si reguli de ordine interioara...acum nu stiu cam cat dureaza o convorbire la dvs...exsista angajati care sunt intr-o pauza continua!...va dau un exemplu....o tigare fumata normal se termina in 7 minute plus deplasarea pana la locul de fumat sa zicem 8 min...daca un angajat fumeaza 10 tigari in 8 ore,aloca cel putin 80 de minute pt fumat...mai trebuie sa si manance..si sa nu uitam de nevoi fiziologice...si pe drumul de ducere/intoarcere cand are nevoi poate sa mai piarda timpul...uitasem, daca este femeie mai trebuie sa acorde atentie si aspectului(machiaj,coafiura,etc)....referitor la problema dvs cred ca se poate sa va faca si seful direct observatie....cu respect
Mentionez ca lucrez la privat nu la stat.
Multumesc anticipat.
@ Olivier

Pai pe noi ne intrebati? Noi avem ROI-ul, sau dvs? Angajatorul dvs. ar putea sa va oblige sa predati mobilul personal la intrarea in cladire; asta poate fi trecuta in ROI (Regulament de Ordine Interioara), de a carui cunostinta ati semnat sigur undeva. Sau ar putea sa fie mai generos, sa va lase cu el si sa va trateze perioada de convorbire ca "uitatul in doru' lelii". Iar, daca are un ROI foarte subtire, scrie sigur undeva, poate in CCM, CIM, ca "salariatul are obligatia de a folosi integral timpul de munca".
Situandu-va pe o pozitie de confruntare cu angajatorul nu aveti, pe termen lung, nimic de castigat. Angajatorii, uneori, mai fac restructurari, avansari, etc. care, daca nu incalca legea, se fac cam "dupa cum vrea muschiu' lor". Ati inteles?
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
hotumattua a scris:

@ Olivier

Pai pe noi ne intrebati? Noi avem ROI-ul, sau dvs?
Situandu-va pe o pozitie de confruntare cu angajatorul nu aveti, pe termen lung, nimic de castigat. Angajatorii, uneori, mai fac restructurari, avansari, etc. care, daca nu incalca legea, se fac cam "dupa cum vrea muschiu' lor". Ati inteles?


De acord cu partea a doua.
In ce priveste prima parte a raspunsului citat, e limperde ca omul nu stie unde sa se orienteze. De aceea, a doua parte a raspunsului mi se pare cea mai nimerita in aceasta stiuatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fumat la locul de munca pentru f.p. VladMirovici VladMirovici Cu ceva timp in urma discutam cu un amic o situatie reala, privind fumatul in cadrul institutiilor publice. Am gasit un topic pe acest site unde se mentiona ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatorului fata de angajatul fumator petronela1970 petronela1970 poate interzice un director de magazin pauzele de tigara pentru angajatii fumatori? (vezi toată discuția)
Pauza de masa Bazilman Bazilman In cazul unui program de lucru de 9 ore din care 1 ora este pauza: Ce cuprinde aceasta pauza? In aceasta pauza de masa se pot contoriza toate celelalte ... (vezi toată discuția)