avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Pasaportul romanesc...
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Pasaportul romanesc...

O cetateana Moldoveanca casatorita cun cetatean Romin are dreptul sa-si faca pasaportul romin dupa sot?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 30 Martie 2015
Numai daca are si cetatenie romana i se poate elibera un pasaport ramanesc.

Paşaportul simplu electronic se eliberează, la cerere, cetăţenilor români care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare şi nu se află în una dintre situaţiile de suspendare a dreptului de a călători în străinătate.

Paşaportul simplu temporar se eliberează cetăţenilor români care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare şi nu se află în una dintre situaţiile de suspendare a dreptului de a călători în străinătate.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut ! am și eu o întrebare , daca am domiciliul în spania ... Granceamihaita97 Granceamihaita97 Salut ! Am și eu o întrebare , daca am domiciliul în Spania și numai am nici un act de acolo ,m.am întors în țară,mi am redobândit certificatul de ... (vezi toată discuția)
Calatorie valentinabitca valentinabitca Buna ziua.Sunt mamica de o luna de zile, am facut pasaport fetitei mele pe 3 ani, fiind din R.Moldova.Pot calatori in Moldova fara a fi insotita de sotul ... (vezi toată discuția)
Act de identitate pentru un cetatean roman cu domiciliu in sua, în scopul intocmirii si depuneri dosarului de pensie pentru limita de varsta Elenita08 Elenita08 Buna ziua, Sant cetatean roman cu domiciliu in SUA. Pasaportul Romanesc este singurul meu act romanesc de identitate , deoarece nu am domicilui in Romania. ... (vezi toată discuția)