avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nedeclarare punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nedeclarare punct de lucru

Buna ziua,

Am o firma care presteaza servicii de intermediere online pe baza de comision. Clientul ma suna pe telefon sau imi da mail, si eu ii raspund - de pe strada, de acasa, de oriunde. Partea fizica se desfasoara de furnizorii mei (alte firme) eu desfasor strict partea online de vanzari.

Intrebarile mele ar fi:
1. am nevoie sa imi declar punct de lucru?
2. Daca nu imi declar punct de lucru, imi pot confisca toate veniturile realizate la un control?
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 19:34, 1 Aprilie 2015
nu aberati este logic ceia ce spuneti, ar fi bine daca aveti posibilitatea sa faceti schimbarea sediului social la adresa de domicilu, dar probabilitatea sa se intaple un control asa inopinant la sediu e un pic mai greu(mai bine spus mai rar).
Acum am rectificat problema, in sensul ca ma mut la vechea adresa 180 zile per an si o sa reziliez contractul chiriasilor.

Frica mea era daca pot veni si spune ceva de genul. In perioada 2012-2014 PFA a incasat 100.000 RON. Tu aveai apartamentul inchiriat deci nu ai lucrat de aici rezulta ai lucrat din alta parte,rezulta alt punct de lucru nedeclarat, rezulta confiscam 100.000 RON executandu-te silit.
Declarati ca lucrati la sediul clientului si ati rezolvat orice problema :)
Aveti posibilitatea sa autorizati activitatile pe care le desfasurati la terti (in afara sediului social si sediilor secundare).

Asta presupune sa intocmiti un dosar in care se va depune o declaratie tipizata in care se vor mentiona codurile CAEN pe care le desfasurati. In ceea ce priveste sediul social, exista o declaratie in care se mentioneaza ca nu desfasurati activitate la sediul social.

Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul nedeclararii de pt de lucru ,se cofisca veniturile realizate pe perioada nedeclarata? baldovin baldovin Am avut un control de la politia economica si s a constatat ca nu am pt de lucru declarat si acum mi au zis k o sa imi fie cinfiscate veniturile realizate nu ... (vezi toată discuția)
Declarare sediu secundar gamamanag gamamanag Detinem in portofoliu spatii comerciale, la diverse adrese din Bucuresti, spatii in care noi ca entitate nu avem salariati si nu desfasuram activitati ... (vezi toată discuția)
Deducere chirie sediu social dpacks dpacks Buna ziua, am un PFA fara punct de lucru declarat (programator), si un contract de chirie intre PFA si o persoana fizica pentru inchirierea in favoarea PFA a ... (vezi toată discuția)