avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Diferenta taxa poluare vs. taxa de timbru
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Diferenta taxa poluare vs. taxa de timbru

Buna ziua.Eu am vandut masina si nu pot prezenta cartea masinii si talonul in original.Daca anexez numai copii dupa carte si talon plus copie si original dupa contract de vanzare cumparare am sanse sa-mi recuperez diferenta dintre taxa de poluare si cea de timbru?
Cel mai recent răspuns: Drujescu , utilizator 18:12, 22 Martie 2013
Da, se poate insa trebuie atasate si copii de pe decizia de calcul emisa de AFP, chitanta de plata a taxei de poluare si buletin. In conditiile in care , nu mai detineti toate documentele care au stat la baza inmatricularii masinii puteti solicita organelor de politie eliberarea de copii din dosar.
Decizia de calcul si chitanta le am in original la fel si copia dupa cartea masinii dar copia dupa talon nu o mai am.Talonul l-am dat la noul cumparator care e din alt judet,iar la Politie nu au copie dupa talon.Pot lua copia dupa noul talon al cumparatorului?
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
Drujescu, utilizator
Nu, va trebuie o copie a talonului de la data de cand erati proprietar.
Am inteles.Dar ei cand mi-au luat banii nu au avut nevoie de copii dupa talon!!!Cer aceste copii doar pt.ca stiu ca sunt multi in situatia mea si vor abandona.Acum eu trebuie sa fac o cerere in judetul unde s-a inmatriculat masina pt.eliberarea unei copii dupa talonul cu numele meu!!!???Daca tot fac aceste demersuri voi cere toata valoarea taxei si voi angaja un avocat pt.inapoierea taxei integrale.
buna ziua,

din ce inteleg, eu se poate recupera diferenta intre taxa de poluare si timbrul de mediu?

am inmatriculat pe 11 martie masina, un Audi A4 din 2007 pentru care am platit o taxa de poluare de 6500 ron, iar acum timrul de mediu este de 4800 ron.

unde pot merge sa recuperez taxa si ce acte trebuie sa depun?

cat dureaza banuiesc ca nu exista inca un raspuns :D

va multumesc,
georgiana.

Alte discuții în legătură

Restituire taxa auto Kahlya Kahlya Buna seara. Daca am cumparat o Dacia Sandero in 2008 si am platit taxa auto (in jur de 1300 lei parca) as putea sa cer sa mi se restituie? Nu inteleg deloc cum ... (vezi toată discuția)
recuperare taxa de poluare la auto vandut !? adonis33 adonis33 Se mai poate recupera taxa de poluare la un autoturism pe care l-am vandut ? Am toate documentele masini in copie xerox .Singurul document care imi lipseste ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare tincuc tincuc Referitor la recuperarea taxei de poluare- precizez că am plătit aceasta taxa în 2008, între timp, autoturismul a fost vândut, mai exact in anul 2011. In ... (vezi toată discuția)