avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit calcul impozit subinchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

calcul impozit subinchiriere

Buna ziua, am si eu o intrebare: o societate subinchiriaza o parte dintr-un spatiu inchiriat. facturaza chiria si utilitatile pt spatiul subinchiriat la valoarea egala care-i revine spatiului de pe factura de chirie initiala. tva-ul se inregistreaza ca tva colectat iar baza ca venit? Din moment ce eu nu obtin un profit(deoarece diferenta este 0) cheltuiala cu chiria pe spatiul respectiv nu mai este deductibila?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: bigklau , utilizator 08:54, 7 Iulie 2009
Sa intelegem problema...sunt 2 societati :Xsi Y...X subinchiriaza lui Y jumatate din contractul initial, asta inseamna ca:
1) in contabilitatea lui X o data se inregistreaza cu toata plata chiriei , apoi prin subinchiriere obtine un venit (jumatate din ce plateste)....
2) in contabilitatea lui Y se inregistreaza factura cu chiria , respectiv cu utilitatile care este facturata de catre X.
nu inteleg , insa la ce se refera diferenta despre care vorbiti...
puteti sa-mi spuneti in care din cele doua situatii 1)2) suntati ca sa va dau un raspuns mai exact?
In prima situatie. eu subinchiriez.inregistrez cheltuiala cu chiria si facturez apoi jumatate din chirie catre sublocatar. Mentionez faptul ca nu am ca domeniu secundar de activitate inchirierea sau subinchirerea pentru ca in aceasta situatie ma voi afla doar 3luni, cineva de la ONRC mi-a spus ca dupa 5luni consecutive sunt obligata sa declar acest lucru dar nu mi-a zis si cadrul legal este adevarat?
va multumesc
Buna ziua,
Eu am o situatie similara insa este pe persoana fizica- firma. Eu inchiriez un imobil cu o suma de x euro de la un proprietar. Eu am drept de subinchiriere, deci voi inchiria imobilul la 2 firme cu aceeasi suma. Deci nu fac nici un fel de profit. Motivul pentru care facem asta, este sa nu stam de fiecare data dupa proprietar pt acte. Proprietarul va plati impozit pe ceea ce incaseaza de la mine, insa eu pe ce o sa platesc impozit, avand in vedere ca eu incasez de la cele 2 firme aceeasi suma de bani pe care o si platesc catre chirie. Sper ca nu este dubla impozitare pe aceeasi suma de bani.

Multumesc,
Claudiu C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi utilitati la subinchiriere spatiu kikitam kikitam o societate comerciala a inchiriat un spatiu mai mare pe care il subinchiriaza pe anumite suprafete ; Pentru acest spatiu, proprietarul ii factureaza si ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati kikitam kikitam o societate comerciala \\"A\\" a inchiriat un spatiu pe care il subinchiriaza ; va avea o chirie de la sublocatari si nu vrea sa refactureze utilitatile(care ... (vezi toată discuția)
Tva - calcul impozit subinchiriere silv silv Buna ziua, am si eu o intrebare: o societate subinchiriaza o parte dintr-un spatiu inchiriat. facturaza chiria si utilitatile pt spatiul subinchiriat la ... (vezi toată discuția)