Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... examen definitivat
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

examen definitivat

uite ce am primit:

"Stimati membrii,Va anuntam ca in luna octombrie va avea loc examenul de definitivat atat pentru consilierii juridici stagiari, cat si pentru definitivi.De aceea, va comunicam urmatoarele:

1. Data examenului: 14 octombrie 2005;

2. Tematica pentru examen va fi comunicata cu 2 saptamani inainte de examen, iar inscrierea se va face pana la data de 24.09.2005;

3. Taxa de examen este de 550 RON (5.500.000 lei);

4. Prima proba va fi sustinuta oral din Legea si Statutul profesiei si alte 4 probe vor fi scris cu cate 3 intrebari pentru fiecare proba.PENTRU CONSILIERII JURIDICI STAGIARI:Conditiile de participare la examen:

1. Sa fi absolvit pana in iunie 2004;

2. Sa aiba pana la data de 14 octombrie 2005 un an vechime in profesie;

3. Sa aiba achitate toate taxele le zi.Acte necesare inscrierii:

1. Adeverinta de la locul de munca.

2. Curriculum Vitae

3. Raport de activitate pe perioada in care a lucrat ca si c onsilier juridic;

4. Recomandare de la un consilier juridic definitiv cu o vechime mai mare de 6 ani sau de la doi consilieri cu o vechime de 3 ani;

5. Cerere de admitere la examenul de definitivat;

6. Raport care sa prezinte preocuparile de perfectionare a consilierului juridic stagiar (studierea bibliografiei si comentariilor de pe site-ul www.ccj.ro, precum si a bibliografiei din domeniu);

7. Adeverinta de master (daca este cazul).

PENTRU CONSILIERII JURIDICI DEFINITIVI:Conditiile de participare:

1. Sa aiba achitate toate taxele la zi.Acte necesare inscrierii:

1. Cerere de admitere la examenul de definitivat;

2. Curriculum Vitae

3. Adeverinta de master (daca este cazul).La examenul de definitivat pot participa consilierii juridici care au o vechime in munca mai mica de 5 ani.

Taxa de examen se achita direct la sediul Asociatiei. "

De cand consilierii juridici definitivi dau examen de definitivat?( daca nu ma insel, e contradictie de termeni). De unde a aparut vechimea de 5 ani? Sau necesitatea recomandarii de la un consilier juridic cu vechime de 6 ani?

E obligatoriu sau facultativ( scrie ca POT sa aprticipe , nu ca sunt obligati)?

Anuntul e de la Colegiul Cluj!
Se organizeaza asa ceva si in alte judete? Sau e o modalitate de a mai incasa niste bani?

FlorinaA venit si raspunsul oficial:
Stimati membrii,

Ne cerem scuze pentru neintelegerile cauzate de mailul precedent si va anuntam ca examenul de definitivat este doar pentru consilierii juridici definitivi care doresc sa intre in Baroul de avocati si care nu au inca 5 ani vechime in domeniu. Examenul nu este obligatoriu.Cu stima.
Cum adică examenul nu este obligatoriu....????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv laura-jurist laura-jurist Buna ziua sper sa nu fi gresit (prea tare) forumul :D as avea nevoie de o lamurire. un consilier juridic care a activat in functii juridice minim 5 ani ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic - admitere barou 2013 ecaterinagherman ecaterinagherman Sunt inscris in Colegiul Consilierilor juridici ca si consilier juridic definitiv, dar nu am dat examen de definitivat, intrucat, in 2005, legea nu prevedea ... (vezi toată discuția)