avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani

Buna ziua,

Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce au o vechime juridica de minimum 5 ani.
Din alte surse am aflat, cu stupoare, ca cei de la UNBR au hotarat ca definitivarea este luata in consideratie doar daca sunt indeplinite doua conditii: definitivarea a presupus examene scrise; definitivarea a presupus anumite probe.

Aceasta cerinta mi se pare absurda si ilegala, cel putin in privinta consilierilor juridici, din care fac parte si eu, in conditiile in care am fost definitivati in aceasta profesie conform prevederilor Legii nr. 514/2003 si ale Statutului respectiv.

Practic, UNBR-ul creeaza din start discutii si suspiciuni legate de corectitudinea si modul in care se va desfasura acest examen...

Stiti ceva despre aceasta?

Va multumesc.

Alin Apostol
Cel mai recent răspuns: Paula Ionescu , Consilier juridic 14:14, 13 Septembrie 2012
Buna ziua,

Sunt destui consilieri juridici definitivi care se afla in aceasta situatie. Printre ei ma numar si eu.
Din pacate modificarile aduse Lg 51/1995 arata clar ca definitivarea intr-o profesie juridica trebuie facuta prin examen ( nu prin efectul legii).
Dept pentru care eu am sustinut deja examenul de reconfirmare a calitatii de consilier juridic definitiv. stiu ca suna aiurea, dar asta-i Romania in care traim!
Cu stima,
Angela Priboi
Consilier Juridic Defintiv prin efectul legii #-o
Consilier Juridic Definitiv reconfirmatprin exemen #-o
alin39 a scris:

Buna ziua,

Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce au o vechime juridica de minimum 5 ani.

Va multumesc.

Alin Apostol


Unde ai gasit aceasta informatie?Eu am verificat pe site-ul BB si nu am gasit nimic. Te rog sa afisezi link-ul cu pricina.

multumesc,
Angela
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
angelapriboi, utilizator
Il postez cat mai curand posibil. Este un tabel cu datele examenelor.

Cat priveste problema cu definitivatul, mi se pare aberant sa ma apuc sa dau examene la Colegiul consilierilor, din moment ce, din anul 2004, sunt inregistrat la ei ca definitiv, iar pe legitimatie imi apare "consilier juridic definitiv".
Din moment ce Colegiul mi-a eliberat acea legitimatie si m-a inregistrat ca definitiv, atunci Baroul trebuie sa accepte realitatea. Oricum, dupa 8 ani de vechime in consiliere juridica, nu ai cum sa fii stagiar...

Vad ca cei de la UNBR fac ce fac si tot cauta portitze pentru a scapa de consilieri.
la examenul din februarie, neexistand cadru legislativ au acceptat in cele din urma si personele definitive prin efectul legii.UNBR-ul a anuntat acest lucru cu o saptamana inainte de terminarea perioadei de inscriere.
Acum, din pacate exista cadru legislativ si ma tem ca trebuie sa dai examen de reconfirmare ca si consilier juridic definitiv. Daca vrei iti scriu in ce a constat examenul respectiv.
Da, chiar te rog sa imi spui. Din ce am vazut eu pe site-ul consilierilor, este ca sustinerea lucrarii de diploma, practic sustii o dizertatie.
O mare cretinatate...
Ca sa nu mai spun ca nu am mai platit cotizatia la consilieri de ani buni. :P

Alte discuții în legătură

Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)
Admitere avocat definitiv 2009 Body Body Salutare tuturor! Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles! Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt ... (vezi toată discuția)
Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)